Ünnepség keretében került sor a Disaster Medic II. képzésen végzett tűzoltók kitüntetésére

2017. október 2.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Műveleti Medicina Tanszék és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ oktatói két héten keresztül oktatták a Baranya megyei és néhány más megyéből érkező hivatásos tűzoltókat.

A képzésnek köszönhetően, a tűzoltók hatékonyabban képesek ellátni az életmentő tevékenységet a tűzoltói beavatkozások során. Erre azért van szükség, mert előfordulhat olyan eset, mikor a tűzoltók még a mentőszolgálat előtt érkeznek ki egy helyszínre, így rájuk hárulnak az elsősegély-nyújtási feladatok. De nem csak ilyen esetekben hasznosíthatják a Disaster Medic képzésen tanultakat, hiszen a gyakorlati tréningeken olyan technikákat is elsajátíthattak a tűzoltók, amelyek ahhoz szükségesek, hogy szükség esetén, gyorsan és kis erőbefektetéssel tudják kimenteni bajba jutott tűzoltó társukat.

A képzést sikeresen elvégző tűzoltók a 2017 szeptember 30-án, a régióban szolgálatba álló új tűzoltó járművek átadása alkalmából Pécsett a Dóm téren tartott ünnepségen vehették át oklevelüket, és az országban elsőként, Disaster Medic táskát is kaptak, amelyet az egyik pécsi gépjáműfecskendőn fognak elhelyezni. A táskát adományként a NATUR AGRO Hungária Kereskedelmi és Szolgáltató képviselője, Imreh Krisztina adta át Mácsai Antal és Dr. Rendeki Szilárd klinikai főorvos a Műveleti Medicina Tanszék tanszéki csoportvezetője részére. A program felelős oktatói Dr. Keresztes Dóra és Dr. Woth Gábor, A Műveleti Medicina Tanszék oktatói voltak.

Forrás

bama.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!