A Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán is elkezdődtek a fejlesztések

2017. június 16.

A Modern Városok Programhoz kapcsolódóan a PTE Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján is elkezdődtek a napokban a fejlesztések. Ez hozzájárul a külföldi hallgatók számának növeléséhez, az erre a célra szolgáló kapacitások bővítéséhez, hiszen a klinikák az Általános Orvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar és az Egészségtudományi Kar hallgatói számára biztosítják az elméleti, és főként a gyakorlati képzést.

Ismert, hogy a program részeként 24 milliárd forintnyi forrás nyílt meg a Pécsi Tudományegyetem számára, amelynek deklarált célja a versenyképes képzési környezet kialakítása, az idegen nyelvű oktatási és szolgáltatási portfólió fejlesztése és racionalizálása, az idegen nyelvű képzésekben résztvevő hallgatók létszámának jelentős növelése, és az Egyetem kutatási potenciáljának erősítése.

"Az Édesanyák úti fejlesztés során a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán  koncentráltan egy helyszínre kerülnek az oktatói és szemináriumi termek, az oktatatáshoz kapcsolódó infrastruktúra átlátható és rendezett lesz, így a korszerű, magas minőségű hallgatói és oktatói szolgáltatások feltételei javulnak. A tervezés során kiemelt figyelmet kaptak a hallgatói igények, annál is inkább, mert az orvosi és egészségtudományi területeken jelentősen emelkedett a hallgatói létszám az elmúlt években, és az infrastrukturális feltételek javításának eredményeként további növekedés várható. 

Lényeges hangsúlyozni, hogy a hallgatóknak nyújtott oktatási és egyéb szolgáltatások fejlesztése érdemben járulhat hozzá a betegellátás minőségének javításához is. Ez utóbbi fontos missziója a Pécsi Tudományegyetemnek" - szögezte le dr. Bódis József rektor.

A beruházás mintegy 25 millió forintból valósul meg, és az őszi szemeszter kezdetére az orvos- és egészségügyi képzésben részt vevő hazai és külföldi hallgatók rendelkezésére áll majd.

Forrás

pte.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!