Sikeresen lezajlott a Magyar Diabetes Társaság XXV. konferenciája

2017. május 4.

A Magyar Diabetes Társaság jubileumi konferenciáját idén április 20-a és 23-a között rendezték, több mint 1100 résztvevővel. A programban 84 előadás és számos szimpózium szerepelt, a diabetológia szinte minden területét érintve. Dr. Wittmann István, a szervezőbizottság elnöke sikeresnek értékelte a négy napos rendezvényt, mert nagyon színvonalasak voltak az előadások, amiket a publikum is követett.

A Magyar Diabetes Társaság közgyűlését követően átadták a Társaság tudományos díjait is.

A Magyar Imre-emlékérmet a Társaság vezetősége azoknak az MDT-tagoknak ítéli oda, akik tevékenységükkel, életpályájukkal kiemelkedő mértékben járultak hozzá a társaság szakmai, szervezeti életének fejlődéséhez. A díjat 1986-ban alapították. A Magyar Imre-emlékérmet és díjat  dr. Oláh Ilona és dr. Gaál Zsolt kapták.

Az 1984-ben alapított Pro Diabetologia Díjat a Magyar Diabetes Társaság vezetősége azoknak a társasági tagoknak ítéli oda, akik szakmai tevékenységükkel, életpályájukkal kiemelkedő mértékben járultak hozzá a hazai diabetológia fejlődéséhez. A díjat idén dr. Oroszlán Tamás vehette át.

A társaság viszonylag újonnan alapított díjai közé tartozó Pro Aegrotis díj a diabetes gondozás terén végzett kiemelkedő munka elismerését szolgálja, idén dr. Blatniczky László részesült benne.

A Kiváló Diabetes Edukátor Díjat a Magyar Diabetes Társaság vezetősége a páciensoktatás terén végzett kiemelkedő munka elismeréseként hozta létre, Kicsák Marian és Molnárné Gaál Ibolya vehette át.

Az MDT és a Sanofi közös alapítású, legjobb magyar, illetve idegen nyelvű közleményéért járó díját a Sanofi orvosigazgatója, dr. Stella Péter adta át. Az idegen nyelvű közleményért járó díjat dr. Körei Anna Erzsébet nyerte el (Körei AE, Istenes I, Papanas N, Kempler P: Small-Fiber Neuropathy: A diabetic microvascular complication of special clinical, diagnostic, and prognostic importance. Angiology 2016, 67[1]: 49-57.).

A magyar nyelvű közleményért járó díjat dr. Sztanek Ferenc (Sztanek F, Kiss EV, Molnár A, Seres I, Lőrincz H, Paragh Gy, Balogh Z: A diabeteses neuropathia és az irizin hormon változása fizikai aktivitás hatására 2-es típusú cukorbetegségben. Diabetologia Hungarica 2016, 24[3]: 189-197.) kapta. Szintén ez a munka nyerte el a Diabetologia Hungarica 2016. évi legjobb fiatal első szerzős közleményének járó díját.

A Diabetologia Hungarica 2016. évi legjobb közleményének járó díját dr. Buzás György Miklós: A diabeteses gastroparesisről – diabetológusoknak (Diabetologia Hungarica 2016; 24[3]: 207-215.) című munkájáért kapta.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!