Ezt mondják a 24 milliárdos egyetemfejlesztésről!

2017. március 9.

címmel ismertető sorozatot indít a pecsma.hu. Az elmúlt időszakban sok szó esett a Modern Városok Programról, a TOP-pénzekről, az uniós forrásokról, amelyek révén sok-sok tízmilliárd forint érkezik Pécsre.

Sorozatukban ezt a rendszert mutatják be, alapvetően a Modern Városok Programra összpontosítva. Elsőként Dr. Bódis Józsefet, a PTE rektorát és Dr. Páva Zsoltot Pécs város polgármesterét kérdezték. Bódis József kiemelte, ha nem kapták volna meg a kormánytól a Modern Városok Programmal járó feladatokat, akkor is folytatták volna a korábban saját maguk számára kitűzött célt, hogy a külföldi hallgatói létszámot növeljék.

"A Pécsi Tudományegyetem már most 15 százalék körüli a külföldi hallgatók aránya, és el fogjuk érni a 30-at. Egyáltalán nem azért, mert csökkenne a hazai hallgatók száma. Emellett meggyőződésem, hogy a külföldi hallgatók jót tesznek a városnak is, hiszen Pécs kulturálisan gazdagabbá, sokszínűbbé válik a hatásukra, hiszen jelenleg közel száz országból tanulnak egyetemünkön."

Páva Zsolt polgármester azt hangsúlyozta, a 24 milliárd forint, amely a Modern Városok Program keretében a Pécsi Tudományegyetemre érkezik, nemcsak egy szűk oktatási programnak ad pénzügyi hátteret, hanem ennél jóval átfogóbb.

További információk

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!