Civil szervezetként a Tüke Alapítvány elismerésében részesült a Pécsi Jótékony Nőegylet

2017. január 23.

Minden évben január 21-én este egy különleges mise keretében adják át a Tüke-díjat.

Az elismerést, ami a pécsi polgárok ajánlásai és szavazatai alapján annak a személynek jár, aki kiemelkedően sokat tett Pécs városáért, tevékenységével segítette a város fejlődését, hagyományainak őrzését, önálló szellemiségének, arculatának megvalósítását. A sorban tizennegyedik Tüke-díjat Sólyom Katalin színművésznek ítélték oda. 
 
A Tüke-hagyományok ápolásában kétszeresen érdekes év az idei, hiszen a kuratórium az elmúlt esztendő után ismét úgy döntött, hogy egy civil szervezetnek is elismerő oklevelet és emlékérmet adományoz. Ennek díjazottja a Pécsi Jótékony Nőegylet, amelynek elnöke Kittkáné Bódi Katalin, Karunk munkatársa. Az elismerést arra alapozzák, hogy két évtized óta jelentős létszámú szegény sorsú gyereknek biztosítják a meleg étkezést a „Nekem nincs ebédem" program keretében, ahol nagy figyelmet fordítanak a peremkerületeken élő gyerekek életkörülményeire. Az iskolákkal is egyeztetett programjaik a rászorultság elvére épülve, egyfajta védőhálót nyújtanak.
 
Alapítók, korábbi díjazottak, lokálpatrióta pécsiek szombaton este közösen ünnepelték az elismerésben részesülteket. A megemlékezés a Székesegyházban kezdődött az ünnepi Tüke-misével, majd a Dóm Kőtárban folytatódott a díjak átadásával. Az ünnepi pillanatok rendszeres résztvevője Habsburg György, a Tüke Alapítvány tiszteletbeli elnöke is, aki  ebből az alkalomból a helyi hagyományok őrzésének fontosságát, az emberi értékek elismerésének példaértékű mintáját emelte ki megosztott gondolataiban.

A díjazottaknak szívből gratulálunk!

Bővebben

 
A jótékony gondoskodás természetes része az életünknek - beszélgetés Kittkáné Bódi Katalinnal, a jubiláló Pécsi Jótékony Nőegylet újraalapító elnökével, karunk munkatársával
 
(pecsiujsag.hu)

Sólyom Katalin kapta a Tüke-díjat
(bama.hu)
 
Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!