Dr. Simán Benedek és a norvég Tinnitus vegyeskórus kapta a Bajnóczky-díjat

2016. december 9.

 

Dr. Bajnóczky István az Igazságügyi Orvostani Intézet emeritus professzora volt, 2014-ben hunyt el. A komolyzene iránti rajongása hallgatói körökben is ismert volt, az általa tartott „Halál az operaház színpadán” című népszerű kurzusa alapján. A nevével fémjelzett, 2015-ben alapított díj karunk hallgatóinak és munkatársainak művészi teljesítményét ismeri el. Tavaly is ketten részesültek a „helyi Oscar”-ban, ahogyan idén is. Az emléklapot és az emlékplakettet most is az ünnepi adventi hangverseny keretében nyújtották át az arra érdemeseknek: Dr. Simán Benedek fogorvosnak, a Fogászati és Szájsebészeti Klinika PhD-hallgatójának, valamint a norvég Tinnitus vegyeskórus tagjainak.

 

Dr.Simán Benedek 2013-ban diplomázott a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának fogorvos szakán. 2014-ben ugyanitt ösztöndíjas PhD tanulmányait kezdi meg, amit azóta is végez. 2008-től 2013-ig a Confabula hallgatói lap fotósa, szerkesztője volt, festészettel 2010 óta foglalkozik. Alkotásaiban a lírai absztrakt és a gesztusfestészet stílusjegyei ismerhetők fel.

Fontosabb kiállításai:

2013. Egyetemi Összegzés - PTE-ÁOK Dékáni Tanácsterem

2013. Színtér képek - Ócsa, Egressy Gábor Képtár

2014. Hármasság - Pécs, Nádor Galéria, Art&Med Kulturális Központ

2016. Simán B – Pécs, Pécsi Kávé

2016. Nemzetközi Orvos-képzőművész kiállítás – New York, Magyar Főkonzulátus

2016. Keretbe zárt képzetek - Pécs, Auguszt Ház

 

A Tinnitus az ÁOK norvég diákjaiból alakult vegyeskórus, amit Anne Sandvik alapított 2011-ben. A kórus minden nemzetközi esten képviseli Norvégiát, rendszeres résztvevője az Anatómiai Intézet temetői megemlékezésének, és az ANSA karácsonyi estjének is. A közösségi médiában követve őket tájékozódhatunk műsoraikról, fellépéseikről. 

A díjazottaknak szeretettel gratulálunk!

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!