A WHO Egészségdiplomáciai Szemináriuma Kairóban

2016. május 10.

Dr. Jakab Zsuzsa, a WHO Európai Irodája regionális igazgatója képviseletében Prof. Dr. Szilárd István részt vett a WHO Kelet- Mediterrán Térsége Regionális Irodája (EMRO) május hetedikén és nyolcadikán Kairóban tartott Egészségdiplomáciai Szemináriumán.

A magas szintű eseményen a térség országainak nagykövetei, egészségügyi és külügyminiszterei, illetve miniszter helyettesei vettek részt.

Szilárd professzor a WHO európai régiójának migrációs- egészségügyi programját (Public Health Aspects of Migration in Europe) és az elmúlt év novemberében Rómában született, konszenzussal elfogadott határozatát ismertette (Stepping up action on refugee and migrant health - Towards a WHO European framework for collaborative action).

A határozat hangsúlyozza a ’migráns szenzitív egészségügyi rendszer’ struktúrájának és személyi feltételeinek a megteremtését. Ennek kapcsán beszámolt a PTE ÁOK Műveleti Medicina Tanszéke migrációs-egészségügyi oktatási és kutatási programjairól, melyek alapján folyamatban van WHO Collaborating Center-ré nyilvánítása.   

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!