Nagy siker a 44. Medikus Kupán

2016. április 13.

Szegeden rendezték idén az immár 44. Medikus Kupát, április 8-9-10-én. A Testnevelés- és Mozgásközpont és a PTE ÁOK Hallgatói Önkormányzata már a tanév kezdetén egyeztetett a felkészülés feltételeinek megteremtéséről. A felkészülési programban szerepelt a rendszeres edzéslehetőségek biztosítása, és minden csapat elindítása a különböző versenyrendszerekben. A feltételek biztosításához a PTE ÁOK-n kívül a Petőfi és Fia Sportegyesület is jelentős mértékben hozzájárult. A csapatok ÁOK-Petőfi SE néven vettek részt a bajnokságokban. Az egyesület biztosította az edzéslehetőségeket, a játékvezetői díjakat és az egységes szereléseket. A hallgatók öt sportágban nyolc csapattal (női – férfi kézilabda, női - férfi röplabda, női – férfi kosárlabda, férfi kispályás labdarúgás, férfi vízilabda) készültek a medikusok közötti sporttalálkozón való megmérettetésre. A hagyományos sportágak mellé ebben az évben először csatlakozott a vízilabda. Négy évig a versenyen kívüli próbaidőben a sportág bizonyította létjogosultságát, ezért 2016-ban teljes értékű sportágként, a pontrendszerbe beszámítva szerepelt a versenyen.

A céltudatos felkészülés páratlan sikert eredményezett. A nyolc versenyszámból ötben aranyérmet, kettőben ezüstérmet és egyben bronzérmet szereztünk. Olyan hallgatók formálták a csapatainkat, akik a meglehetősen időigényes tanulmányi feladataik mellett vállalták a rendszeres edzésmunkát, versenyzést. Csapataink küzdeni tudásból, taktikából jelesre vizsgáztak, és igazi csapatként játszottak.  Az összetett pontversenyt olyan fölénnyel nyerte a pécsi küldöttség, amit eddig a Medikus Kupák történetében senkinek sem sikerült elérnie.

Ki kell emelni a pécsi szurkolókat, akik több mint 300 fővel képviselték magukat a sporthelyszíneken. Fantasztikus hangulatot teremtettek a pályák mellett, amihez hozzájárult a PTE Brass Band által biztosított ritmus- és dallamkavalkád. Esténként a hagyományos kulturális programok, a koncertek és a könnyűzenei események sem maradtak el. Örvendetes, hogy a csapattagok túlnyomó többsége tudta, hogy hol a határ a szórakozást illetően, és megfelelő időt hagytak a regenerálódásra is.

A záróünnepség frenetikus hangulatban zajlott. Ismét csodálatos produkcióval rukkolt elő a PTE pom-pom csapata, melynek tagjai jelentősen hozzájárultak az eredményhirdetés fantasztikus atmoszférájának megteremtéshez. Öröm volt megtapasztalni, hogy a siker fényében miként találtak végleg egymásra a pécsi küldöttség sportolói és szurkolói, akik percekig együtt ünnepelték a páratlan sikert.

2017-ben Pécs rendezi a 45. Medikus Kupát, amelyen további sikerekkel szeretnénk megerősíteni a sportnak azt a közösségformáló erejét, ami elősegítheti a hallgatók helytállását a tanulásban és a munka területén is.

Az ÁOK támogatása mellett szeretném megköszönni a munkáját minden szervezőnek és segítőnek, akik a háttérben szorgoskodtak. Ez a siker az összefogás, az együttműködés és a csapatmunka diadala volt.

 

Eredmények

Női kézilabda

1. SOTE  5pont

2. POTE  3 pont Edző: Lipcsik Zoltán

3. SZOTE 2 pont

4. DOTE 1 pont

Férfi kézilabda

1. POTE  5 pont Edző: Lipcsik Zoltán

2. SOTE  3 pont

3. DOTE  2 pont

4. SZOTE 1 pont

Női röplabda

1. POTE  5 pont Edző: Demeter András

2. SZOTE 3 pont

3. DOTE  2 pont

4. SOTE  1 pont

Különdíj: Legjobb ütő: Májusi Dóra POTE

Férfi röplabda

1. POTE  5 pont Edző: Storcz Tamás

2. SZOTE 3 pont

3. SOTE   2 pont

4. DOTE  1 pont

Különdíj: Legjobb feladó:Balla Róbert POTE

Női kosárlabda

1. POTE  5 pont Edző: Gyén Balázs

2. SZOTE 3 pont

3. SOTE  2 pont

4. DOTE  1 pont

Különdíj: Legtechnikásabb játékos: Késői Melinda POTE

Férfi kosárlabda

1. DOTE  5 pont

2. SOTE  3 pont

3. POTE  2 pont Edző: Poronyi Péter

4. SZOTE 1 pont

Férfi kispályás labdarúgás

1. SZOTE 5 pont

2. POTE  3 pont Edző: Dr. Rugási Endre

3. DOTE  2 pont

4. SOTE  1 pont

Különdíj: Legtechnikásabb játékos: Osman Zulquarnain POTE

Férfi vízilabda

1. POTE 5 pont Játékosedző: Sinkovits Márk

2. SOTE  3 pont

3. SZOTE 2 pont

4. DOTE  1 pont

Különdíjak: Legjobb kapus: Somoskeöy Tamás POTE

                   Legjobb góllövő: Sinkovits Bence POTE

 

Női Összetett ponttáblázat

1. POTE  13 pont
2. SOTE   8 pont
3. SZOTE  7 pont
4. DOTE   5 pont

Férfi összetett ponttáblázat

1. POTE  20 pont
2. SZOTE 12 pont
3. SOTE  12 pont
4. DOTE  11 pont

Összetett ponttáblázat

1. POTE  33 pont
2. SOTE  20 pont
3. SZOTE 19 pont
4. DOTE  16 pont


 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!