Nyílt nap a PTE Fogászati és Szájsebészeti Klinikáján december 3-án

2015. november 26.

1992 óta december 3-a a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napja. Az ENSZ által életre hívott világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a betegség, baleset vagy katasztrófa következtében fogyatékossá válók problémáira. Magyarországon több mint 600 ezerre becsülik a tartósan egészségkárosodott és fogyatékossággal élő emberek számát, sorsuk alakulása közvetve a lakosság mintegy harmadát érinti.

A Pécsi Tudományegyetem Fogászati és Szájsebészeti Klinikáján 2005 óta látnak el megváltozott ellátási igényű pácienseket. A tavalyi évben ráadásul tovább fejlesztették az addig is jól felszerelt klinikát, és a mentálisan sérült gyermekek és felnőttek, valamint a fiatal koruk miatt nehezen ellátható két-hároméves kisgyermekek számára kialakítottak egy speciális rendelőt.

A pécsi Fogászati Klinika tehát az élen jár a speciális ellátási igényű páciensek kezelésében. A világnap alkalmából 2015. december 3-án 14 órától 17 óráig nyílt napot tartanak e betegek és családtagjaik számára, ahol ingyenesen vizsgálják meg a jelentkezőket, illetve mindenkinek egyénre szabott tanácsadást, kezelést tudnak ajánlani.

Előzetesen bejelentkezni a nyílt napra a 72/535-927-es telefonszámon lehet, de az előzetes jelentkezés nem feltétele a részvételnek.

December 3-án 14 órakor a sajtó munkatársait is szeretettel várják a szakemberek a PTE Fogászati és Szájsebészeti Klinikáján (Pécs, Dischka Győző u. 5.), hogy tájékoztassák őket erről a rendkívül fontos egészségügyi területről, és annak hátteréről.

 

További információ:

Dr. Sándor Balázs                                                                  
PTE Fogászati és Szájsebészeti Klinika
sandor.balazs@pte.hu
72/535-927

Dokumentum(ok)

  • pte_sajtoanyag_Fogaszati_Klinika_151203.doc

    .doc

    download
Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!