Díszdoktoravató ünnepi szenátusi ülés a Magyar Tudomány Ünnepén

2015. november 20.

A Pécsi Tudományegyetem 2015. november 20-án tartotta díszdoktoravató ünnepi szenátusi ülését, amelyen a honoris causa doktorok avatására, majd Arany Katedra Díj, professor emeritusi-, egyetemi magántanári-, címzetes tanári,- docensi címek és habilitált doktori oklevelek átadására került sor.

Az ülés elején Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora köszöntötte a megjelent díszvendégeket, az avatandó díszdoktorokat, a város és az egyetem képviselőit, valamint a horvátországi mezőgazdasági szaktanácsadó intézmény képviselőit, s osztotta meg gondolatait a Tudomány Ünnepéről és az egyetem 650 éves Jubileumáról

Doctor Honoris Causa címet vehetett át:

  • Professor Petar Cindric (Cindrity)
  • Professor Andrew John Morgan
  • Professor Abhaykumar R. Vasavada.

A Pécsi Tudományegyetem Rektora tiszteletét és köszönetét fejezte ki és Aranykatedra díjat adományozott az egyetemi hallgatók tudásának elmélyítése terén hosszú évtizedeken át példaértékűen magas színvonalon végzett oktatómunkájáért, nemzetközileg is messzemenően elismert tudományos tevékenységéért:

  • Török Béla nyugdíjas egyetemi tanárnak.

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa az egyetemi hallgatók tudásának elmélyítése terén hosszú évtizedeken át példaértékűen és magas színvonalon végzett oktatómunkájáért, nemzetközileg is elismert tudományos tevékenysége elismeréseként 2015. szeptember 1. napjától a Professzor Emerita címet és az Egyetem címerével ellátott arany kitűzőt adományozott:

  • Kovács Magdolna professzor asszonynak, az Általános Orvostudományi Kar egyetemi tanárának.

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa egyetemi magántanári címet, és a PTE címerét ábrázoló ezüst kitűzőt adományozott:

  • Sebestyén Andornak, az OEP Dél-dunántúli Területi Hivatal igazgatójának.

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusának döntése értelmében címzetes egyetemi docensi címet, és az egyetem címerével ellátott ezüst kitűzőt vehetett át:

  • Ajtay Zénó, a Zsigmond Vilmos Harkányi Gyógyfüdő Kórház orvosigazgató-helyettese

Tóth Kálmán professzor, a Pécsi Tudományegyetem tudományos- és innovációs rektorhelyettese köszöntötte a habilitáltakat. 

Habilitált doktori oklevelet vehetett át az orvostudományok területén:

  • Boronkai Árpád, a PTE Klinikai Központ adjunktusa

 

Szívből gratulálunk az kitüntetetteknek és kívánjuk, hogy munkájukkal tovább öregbítsék a Pécsi Tudományegyetem hírnevét!

 

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!