Díjazottaink a Magyar Tudomány Ünnepén

2015. november 3.

Bódis József, a PTE rektora vehette át a PAB legjelentősebb díját

A hagyományok szellemében a Pécsi Akadémiai Bizottság 2015-ben is díjakkal ismerte el tagjainak tudományos tevékenységét. A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar oktatói közül többen vehettek át különböző tudományos elismeréseket 2015. november 3-án, Pécsett, a PAB Székházban.

Az elnökség a Szak- és Munkabizottsági elnökök javaslatai alapján a tudományos teljesítmény és a PAB életében való aktivitás figyelembevételével döntött. Az elismeréseket Kosztolányi György, a PAB elnöke adta át a díjazottaknak.

2015-ben a PAB legmagasabb díját, a PAB Ezüst Plakettjét kapta Bódis József, a PTE rektora, a KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója, a PAB tagja, a PAB Egészségtudományi Munkabizottság elnöke, aki eredményes kutatómunkája mellett életre hívta és folyamatosan szervezi az Egészség-Akadémia, a PAB elmúlt évtized legsikeresebb tudományos rendezvénysorozatát.
Kiváló oktatói és kutatói munkája, valamint tudományszervezési tevékenysége jelentős mértékben járult hozzá a régió tudományos teljesítményéhez.

A kiemelkedő tudományszervező tevékenység elismeréseként a PAB és a Dél-Dunántúl a Tudomány Támogatásáért Alapítvány az idén két díjat adott ki.

Tudományszervezési díjat vehetett át:

Vereczkei Lajos, a PTE ÁOK Magatartástudományi Intézet emeritus professzora, az 1970-es évek elejétől a PAB tagja, aki több évtizede vezeti és szervezi a PAB Tudós Klubot.

A vidéki tudományos élet kiemelkedő teljesítést nyújtó fiatal kutatói közül a szakbizottságok javaslatára a PAB Elnökség döntése alapján a PAB Tudományos Díjat vehetett át:

Horváth Györgyi, a PTE ÁOK Farmakognóziai Intézet docense. Tudományos érdeklődési köre: farmakognózia, fitokémia; bioaktív vegyületek, elsősorban növényi illóolaj-komponensek és karotinoidok izolálása, azonosítása, analitikai, mikrobiológiai és farmakológiai vizsgálata.

Gaszner Balázs, a PTE ÁOK Anatómiai Intézetének docense. Fő kutatási területe: az agyi stresszadaptációs rendszerek működésének vizsgálata, stressz- és depresszió állatmodellek fejlesztése.

Az elismerésekhez szívből gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Dokumentum(ok)

  • PTE_sajtokozlemeny_PAB_Magyar_Tudomany_151103.doc

    .doc

    download
Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!