Magyar Termék Nagydíj Pályázat

2015. április 8.

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Örömmel értesítjük Önt és munkatársait, hogy a Magyar Termék Nagydíj® Pályázatot 2015-ben tizennyolcadik alkalommal hirdette meg a HIPAvilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség, az INDUSTORG-VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft., a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet, a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a TÜV Rheinland InterCert Kft., valamint a WTS Klient Kft. a Közbeszerzési Hatóság, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával.

Immár 18. alkalommal hirdették meg a minőségi és nívós hazai áruk, szolgáltatások védjegyeként ismert Magyar Termék Nagydíj Pályázatot, amely megtestesíti Magyarország elismerését és elkötelezettségét a tanúsított minőség iránt.  Hazánk legtekintélyesebb, önkéntes tanúsítási rendszerében 2015-ben már 37 főcsoport 73 témakörében lehet pályázni a díjak elnyerésére. Idén bővült azon cégek köre is, akik benyújthatják pályázataikat, már a Kárpát-régióból is várják az olyan értékeket közvetítő vállalkozások jelentkezését, melyek Magyarországra is forgalmazott, a pályázati kiírásnak is megfelelő termékeket állítanak elő. Új kiírók is csatlakoztak a pályázathoz, akik tovább erősítik a pályázati rendszer magas színvonalát, őrzik a díjak odaítélésének objektív és pártatlan módját, így biztosítva tisztaságát és sérthetetlenségét. A 18. Magyar Termék Nagydíjra 2015. május 22-ig pályázhatnak a vállalkozások.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázaton részt vehet minden, a pályázati főcsoportok szerinti, a pályázat céljainak megfelelő, Magyarországon, illetve a Kárpát-régióban gyártott, forgalmazott, sorozatgyártásra alkalmas késztermék, termékcsalád, illetve ahhoz kapcsolódó szolgáltatás, mellyel rendszert alkothat, valamint önálló szolgáltatás is. A pályázatokat a kiírók által felkért, független szakmai zsűri bírálja el. A Magyar Termék Nagydíj elnyerése szigorú követelményrendszerhez kötött, a kitüntetett termékek és szolgáltatások megfelelőségének igazolását független, szakértőkből álló zsűri vizsgálja, garantálja és folyamatosan ellenőrzi.

Idén május 22-ig lehet nevezni a Magyar Termék Nagydíj Pályázatra. A hagyományokhoz híven az eredményhirdetésre szeptember elején kerül sor a Parlament Felsőházi Termében, közjogi méltóságok a gazdaság és a közélet kiemelkedő személyiségei, valamint a gazdaság-diplomácia vezető tisztségviselői jelenlétében. Ekkor adják át a díjazottaknak a Magyar Termék Nagydíj szimbólumaként már jól ismert Trófeát és a kiírói különdíjakat jelképező trófeákat, amelyeket a több mint 230 éves múltra visszatekintő, rendkívül gazdag hagyományokkal rendelkező, Hollóházán működő Magyar Porcelánmanufaktúra Kft. készít. Mindezek mellett pedig ugyancsak átadásra kerülnek különböző intézmények, szervezetek által felajánlott értékes különdíjak is.



Pályázati főcsoportok
1. Gépek, berendezések; háztartási gépek, berendezések és eszközök
2. Járművek
3.Ruházati termékek (felsőruházat, sportruházat, fehérneműk, strandruházat, mindennemű lábbeli)
4. Kozmetikai termékek
5. Háztartás-vegyipari termékek, vegyipari termékek
6. Lakás- és irodai berendezések, felszerelések, kellékek; bútorok (otthoni és munkahelyi kultúra)
7. Építési termékek
8. Építőipari szolgáltatások, magasépítés
9. Infrastrukturális beruházások (beleértve a közlekedési infrastruktúrát is)
10. Komplex energiahatékonysági beruházások
11. Szilikátipari késztermékek (üveg, porcelán, kerámia)
12. Sporteszközök
13. Játékok
14. Kézműipari termékek (zsűrizett, iparművészeti, népművészeti, háziipari termékek)
15. Informatika (programok, rendszerek), irodatechnika
16. Élelmiszerek (alkoholmentes és alkohol tartalmú italok is), étrend kiegészítők, különleges táplálkozási igényt kielégítő élelmiszerek
17. Kézműves élelmiszerek
18. Közétkeztetés, ebéd menü vonatkozásában (betegélelmezés; bölcsődei, óvodai, iskolai étkeztetés, szociális otthoni étkeztetés)
19. Ipari berendezések és alkalmazott technikai megoldások
20. Orvosi eszközök (aktív orvosi eszközök is), orvosi műszerek, alkalmazás-technika
21. A segítséggel élők számára fejlesztett segédeszközök, alkalmazások, készítmények
22. A szabadidő kulturált eltöltését segítő szolgáltatások; belföldi turisztika (beleértve a turizmushoz kötődő
vendéglátást is), falusi turizmus
23. Csomagolás (anyag és technológia)
24. Oktatási, képzési, továbbképzési, nevelési módszertan
25. Tankönyvek, segédletek, (interaktív eszközök is), kiadványok
26. Könyvek és egyéb nyomdai kiadványok
27. Közüzemi szolgáltatások
28. Tűzijátékok
29. Elektromos alkatrészek
30. Világítás (LED is)
31. Gázberendezések
32. Motoros kéziszerszámok
33. Az életminőség javítására szolgáló termékek, szolgáltatások
34. Vendéglátás (beleértve az étkeztetési kultúrát is)
35. A fenntartható gazdálkodás ökológiai szemléletű módszerei
36. Kulturális rendezvények, sportesemények
37. Díszműáruk

Kérjük, látogassa meg weboldalunkat a www.termeknagydij.hu címen, ahol a pályázattal kapcsolatban és  a Pályázati Felhívásban minden információt megtalál.

Részletes információkat a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda munkatársaitól kaphat a palyazat@termeknagydij.hu, és a kissildiko@termeknagydij.hu címeken. Reméljük információinkkal felkeltettük érdeklődését és idén az Önök cégét is Pályázóink között köszönthetjük.

Magyar Termék Nagydíj® Pályázati iroda

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!