Ők az év orvosai

2015. április 1.

Az év orvosa és a Média az orvosokért díjakat is átadták a múlt hét végén

  • Az eseményen átadták az év orvosa szavazás díjait is, a nagyközönség szavazatai alapján az Év orvosa pályázat nyertese Dr. Debreczeni Béla Zoltán, a MH EK Honvédkórház I. Sebészeti Osztály Esztétikai Plasztikai Sebészeti Részleg főorvosa lett. Őt a rangsorban Dr. Cseh Botond, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Neurológiai és Pszichiátriai Intézet neurológus főorvosa követte, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Dr. Homoki Ildikó, abonyi házi gyermekorvos léphetett fel.
  • A betegek gyógyulása érdekében végzett áldozatos munkát, valamint a kiemelkedő szakmai és emberi teljesítményt elismerő De Châtel Rudolf-emlékdíjat az alapítók nevében Prof. Dr. Perner Ferenc a 34 felterjesztett csoport két idei legjobbjának, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Csecsemő- és Gyermekszívsebészeti Anaesthesiológiai Intenzív Részleg és a Heim Pál Gyermekkórház Sebészeti és Traumatológiai Osztály dolgozóinak adta át.
  • Az Év orvosa pályázat szakmai jelöltjeiről a szakmai zsűri ezúttal is az ünnepséget megelőző órákban döntött, a szakmai Astellas-díjak idén hat kategóriában találtak gazdára.
  • Az alapellátás kategória nyertese idén Dr. Szabó János, Heves város háziorvosa lett, mellette a döntőben Dr. Oláh Ilona Budapest-Csepel Önkormányzat háziorvosa, valamint Dr. Antalics Gábor, a budapesti XVII. kerület háziorvosa végzett.
  • Az orvosi diagnosztikai kategória döntősei közül a zsűri értékelése alapján Dr. Nagy Margit, a XV. Kerület Egészségügyi Intézménye Szakorvosi Rendelőintézet radiológus szakorvosa bizonyult a legjobbnak. Mellette a díjátadón nagy tapsban részesült e kategória további döntőse, Dr. Seres Erika, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Központi Klinikai Laboratórium vezető főorvosa is.
  • A sebészeti jellegű eljárások kategória döntőseinek versengéséből ebben az esztendőben Dr. Bezsilla János , a BAZ Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Sebészeti Osztály osztályvezető főorvosa került ki győztesen. Mellette a dobogón Dr. Tunyogi-Csapó Miklós , a PTE Mozgásszervi Sebészeti Intézet Ortopédiai Klinikai Tanszék egyetemi adjunktusa, valamint Dr. Tóth Lajos Barna , a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Általános Sebészet osztályvezető főorvosa végzett.
  • A konzervatív jellegű eljárások kategóriában az első helyre Prof. Dr. Somogyi Anikó, a Semmelweis Egyetem II. sz. Belgyógyászati Klinika egyetemi tanára került. Mellette az ünneplő közönség a döntőben Dr. Maráz Anikó, a SZTE SZAKK Onkoterápiás Klinika egyetemi adjunktusát, valamint Dr. Rotyis Mária, az Országos Mentőszolgálat Szeged Mentőállomás mentőorvosát köszöntötte.
  • A rehabilitációs és krónikus ellátás kategóriában idén Dr. Vén Ildikó, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet osztályvezető főorvosa vehette át az Astellas-díjat. Mellette a dobogón Dr. Hódi Zsuzsanna, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Rendelőintézet és Onkoradiológiai Központ főorvosa, valamint Dr. Gál János, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Reumatológiai Osztály osztályvezető főorvosa végzett.
  • A klinikai csecsemő- és gyermekgyógyászat kategória nyertese Dr. Kovács Lajos, a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika egyetemi tanársegéde lett, aki mellett a döntőben Dr. Máttyus István, a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika osztályvezető egyetemi adjunktusa és Dr. Balla György, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekklinika egyetemi tanára bizonyult a legjobbnak.
  • A díjátadó ünnepségen - immár hagyományosan - a hazai egészségügyben tapasztalható kivételes kezdeményezések elismerésére életre hívott Astellas-különdíj átadására is sor került. Ezt az elismerést idén a beteg csecsemők gyógyítása terén kifejtett kimagasló emberi és szakmai teljesítményük, áldozatos munkájuk, valamint a mindennapokban megélt példás hivatásszeretetük elismeréseként a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány működtetésében szerepet vállaló munkatársak kapták.
  • A 2014 őszén első alkalommal meghirdetett MOTESZ Ifjú Kiválóság Díjra olyan, 35 év alatti fiatal orvosokat kerestek, akik emberségük, hivatásszeretetük, szakmai felkészültségük, valamint a betegek és a szakmai környezetük által megtapasztalt tevékenységük minősége alapján a gyógyítói pályára készülők és az orvosi hivatást aktívan gyakorló szakemberek számára egyaránt követendő példáként állíthatók. Idén három jelölt, Dr. Brajka István, a Mohácsi Kórház neurológus szakorvosa, Dr. Köves Béla PhD, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet adjunktusa, valamint Dr. Tirczka Zoltán, a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Dunaújváros rezidens orvosa vehetett át az elismerést.
  • A Magyar Kórházszövetség Csoportos Szakmai Díját idén a Bács-Kiskun Megyei Kórház „Gyógyító Bocsok” programjának megálmodói és működtetői elhivatottságukkal, áldozatkészségükkel és példaértékű hivatásszeretetükkel érdemelték ki.
Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!