Ki sem kell már lépni Pécsről ahhoz, hogy világot lássunk

2015. február 10.

Új Dunántúli Napló - 2015-02-10 - 11. oldal

Jól mutatja a pécsi orvoskar vonzerejét, hogy sokan több ezer kilométert tesznek meg azért, hogy itt szerezhessék meg diplomájukat. A pécsi kar által nyújtott nemzetközi közegben gyerekjáték a nyelvtanulás, más kultúrák megismerése. A világ minden tájáról érkeznek ide hallgatók, legyen szó Nyugat- Európáról vagy a Távol-Keletről. A népszerűség nem véletlen, hiszen az itt nyújtott oktatás színvonala bizonyítottan megfelel a magas nemzetközi követelményeknek, Pécs pedig befogadó városnak bizonyult.
Ma már 1700-an tanulnak az angol és német programban orvosnak, fogorvosnak és gyógyszerésznek, és a több tucatnyi nációból származó fiatalok igazi nemzetközi egyetemvárossá varázsolják Pécset. A német hallgatóknak hála Pécsett is létezik Oktoberfest, a hagyományosan erős pécsi könnyűzenei életet pedig többek között ír és norvég zenészek gazdagítják.
Ebben az inspiráló közegben kontinenseken átívelő barátságok, szerelmek, és akár az egész életen át kitartó értékes szakmai kapcsolatok alakulnak ki. Közhely, hogy a tudomány nemzetközi, és mindez különösen igaz az orvostudományokra. A pécsi orvoskar nem csupán világszerte elismert oktatói gárdája, hanem multikulturális közege révén is ideális ugródeszka a nemzetközi karrierhez, ám akkor sincs baj, ha nincs ilyen ambíciónk: új emberekkel és kultúrákkal ismerkedni mindig hasznos és legfőképpen jó dolog.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!