A Rákóczi útra költözik az Onkológia

2014. november 5.


Új Dunántúli Napló - 2014-11-05 - 2. oldal

Felújítás - Az Édesanyák úti épület körüli munkák hamarosan elkezdődnek

November tizedikétől új helyen, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Rákóczi úti telephelyén várja a betegeket az Onkoterápiás Intézet fekvőbeteg és kemoterápiás részlege. Költözik még az Onkológiai Gondozó is, de az csak egy épülettel arrébb, a sugárterápiás részlegbe.
Ahogy lapunk már beszámolt róla, az Onkoterápiás Intézet európai uniós forrásból teljesen új épületet kap. Az Édesanyák útján lévő, közel százéves kórházrész bontását hamarosan megkezdi a kivitelező - ezért költöznek most el az onkológiai ellátás egyes elemei a volt Megyei Kórház Rákóczi út 2-es szám alatti telephelyére. Az északi, modern épületrészt nem érinti a beruházás, ezért az itt található sugárterápiás részleg továbbra is a megszokott helyén működik tovább. Ugyancsak itt maradnak a sugárterápiás kezeléseket vezető orvosok vizsgálói is, s a sugárterápiára érkezők az eddigi helyeken találhatják meg orvosaikat és a kezelőhelyiségeket egyaránt.
Az infúziós kemoterápiában részesülő betegeknek november 10-én, hétfőn már az új helyre, a Rákóczi útra kell menniük kezelésre, s ugyanitt lesznek az orvosaik is, ha tanácsra vagy időpont-egyeztetésre lesz szükségük.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!