Immár IC-járatot is elneveztek Magyarország első egyeteméről

2014. szeptember 4.

PTE Sajtóközlemény

Immár IC-járatot is elneveztek Magyarország első egyeteméről

 

Szeptember 1-től a Budapest és Pécs között közlekedő egyik InterCity-járat PTE IC néven szállítja az utasokat. A Pécsi Tudományegyetem és a MÁV-START Vasúti Személyszállítási Zrt. együttműködése értelmében 2014. december 13-ig viseli Magyarország első egyetemének nevét a délelőtti órákban Pécsről a fővárosba, késő délután pedig Budapestről a baranyai megyeszékhelyre induló IC.

A Pécsi Tudományegyetem a közelmúltban felmérést végzett a lakosság körében az egyetem ismertségéről. Az eredmények alapján a három év múlva alapításának 650. jubileumi évfordulóját ünneplő intézményt sokan ismerik, és presztízsét magasra értékelik, de az egyetem vezetői és munkatársai hisznek abban, hogy mindkét területen további fejlődés érhető el.

A PTE, mint „márkanév” ismertségén lendíthet az az újítás, mely szerint szeptember 1-től a Pécsről a fővárosba 11.14-kor, Budapestről a baranyai megyeszékhelyre pedig 17.45-kor induló InterCity járatokat PTE IC néven indítják majd. A két város között közlekedő vonatokat amúgy is nagy számban veszik igénybe a pécsi egyetem hallgatói, ezért az intézményi hovatartozást is tovább erősítheti az elnevezés.

Mint ismeretes, Pécs már korábban „kiérdemelte” az Egyetemváros titulust, hiszen több mint 22 ezer hallgatójával, éves szinten mintegy félezer programjával, eseményével a Pécsi Tudományegyetem jelentős mértékben járul hozzá Pécs Megyei Jogú Város kulturális és gazdasági életéhez, annak fejlesztéséhez. Mostantól a PTE IC-vel utazók már a vonatra való felszálláskor tudni fogják, Egyetemvárosba tartanak, vagy épp annak intenek – remélhetőleg csak rövid időre – búcsút.     

 

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!