Bódis Józsefet javasolja a PTE Szenátusa rektornak

2014. február 20.

PTE Sajtóközlemény

Ma délután megtartotta rektorválasztó szenátusi ülését a Pécsi Tudományegyetem és az egyetem legfőbb döntéshozó testülete Bódis Józsefet javasolja az Emberi Erőforrások Minisztériumának a PTE rektori magasabb vezetői megbízására.

 

A Pécsi Tudományegyetem rektori tisztségére az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2013. november 15-én írt ki pályázatot. A pályázati kiírásban meghatározott határidőig két jelölt nyújtotta be pályázatát, alfabetikus sorrendben: Dr. Bódis József jelenlegi rektor, valamint Dr. Mellár Tamás, a PTE Közgazdaságtudományi Kar egyetemi tanára. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a pályázatokat áttanulmányozta és megállapította, hogy azok a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek megfelelnek.

Így kerülhetett sor ma délután a PTE Dr. Halasy-Nagy József Aulában a rektorválasztó szenátusi ülésre. A leadott, érvényes szavazatok közül végül huszonnyolcat kapott Bódis József, míg Mellár Tamást hat szenátor támogatta. A fentiek alapján a Pécsi Tudományegyetem Bódis Józsefet javasolja a pályázat kiírójának, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az egyetem rektorának.

A minisztérium által kinevezendő rektor 2014. július 1-től, négy éven át töltheti majd be a PTE rektori magasabb vezetői tisztségét. A kiírás szerint a pályázat elbírálásának határideje 2014. május 15-e.

 

További információ:

Kottász Gergely

Sajtóreferens

30/966-1257

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!