Jótékonysági koncert a daganatos gyerekek megsegítésére

2014. január 29.

Neves pécsi fellépők adnak koncertet február 4-én este hétkor a Zsolnay-negyedben, hogy az est bevételéből a Gyermekgyógyászati Klinika rákos és leukémiás gyermeket gyógyító osztályának fejlesztését segíthessék.

Egy szülői pihenőt alakítanának ki, hogy a beteg kisgyerekkel lehessenek szüleik.

"- Már jó ideje tervezzük, hogy a beteg gyermekekhez érkező szülőknek ággyal is rendelkező pihenőhelyiséget alakítunk ki, minderre azonban eddig nem volt forrása az ezt maga elé célul kitűző Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Alapítványnak" – mondja dr. Ottóffy Gábor, a Gyermekgyógyászati Klinika Onkológiai Osztályának vezetője, egyben az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Mint beszámolt róla, daganatos kisgyermekek mintegy nyolcvan százaléka felgyógyul osztályukon. Ez ugyanakkor ma még kevésbé kényelmes körülmények között történhet csak. Ha például a kisgyermek elaludt, az új fejlesztésnek köszönhetően szüleik is ledőlhetnek a pihenőben.

Az ötmillió forintba kerülő programban egy erkélyt építenének be, tennék fűthetővé, szerelnék fel ágyakkal. A pénz előteremtéséhez most pécsi művészeket és a város kultúrabarát polgárait hívják segítségül. Az ezen befolyó jegyárakat teljes egészében a tervezett beruházásra költik majd.

A névsor olyan illusztris személyeket tartalmaz, mint Váradi Marianna, a Pécsi Nemzeti Színház magánénekese, Gyermánné Vass Ágnes hegedűművész, a Pannon Filharmonikusok örökös tagja, Herpay Ágnes, a Pannon Filharmonikusok fagott szólamvezetője, és az ifjú Junior Príma-díjas Bencze Csaba harsonaművész.

Az est fénypontja Lukács Gergely tubázása lesz – jelenleg a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola diákja, országos verseny győztes -, aki személyes jelenlétével fogja bizonyítani, hogy a betegségből van gyógyulás és hogy mennyire fontos az Alapítvány munkája.

Az online jegyvásárlás mellett személyesen a Kodály Központ, a Zsolnay Kulturális Negyed, valamint a Művészetek és Irodalom Háza infopontjaiban válthatóak jegye a nemes cél érdekében rendezett koncertre. (pecsma.hu)

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!