A speciális igényű betegekre is gondolnak a fogászati klinikán

2014. január 29.


Új Dunántúli Napló - 2014-01-29 - 5. oldal



Nagyon fontos lépést tett az esélyegyenlőség felé a közelmúltban Pécsi Klinikai Központ, amely Fogászati és Szájsebészeti Klinikáján a mentálisan sérült gyermekek és felnőttek, illetve a fiatal koruk miatt nehezen ellátható két-három éves kisgyerekek számára alakítottak ki egy speciális rendelőt.
Az összesen 40 millió forintos támogatás segítségével kialakított új rendelő a tervek szerint egész régióból, azaz Baranyán kívül a környező megyékből fogad majd betegeket.
A pécsi fogászati klinikán 2005 óta látnak el megváltozott ellátási igényű pácienseket, akik kezelése a nem optimális körülmények miatt eddig nem ment kellő gyorsasággal, s ez gyakorta feszültségeket is okozott. Az új rendelő ezt a régi problémáját hatékonyan orvosolja: egymással párhuzamosan, egyszerre összesen hat széken zajlik majd a betegek ellátása, ami nyilvánvalóan lényegesen rövidebb várólistákat és várakozási időt eredményez. Emellett a legkorszerűbb eszközpark került beszerelésre: kettő fogászati egységkészülék, altatógép és kézi műszerek állnak rendelkezésre.
A rendelőt összesen 40 millió forintos állami támogatással alakították ki. Fontos megemlíteni, hogy a speciális igényű betegek ellátását az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozza, ami azt jelenti, hogy hosszú távon biztosítva van a rászorulók ellátása. Az új rendelő február elejétől áll a betegek rendelkezésére.

 

Dokumentum(ok)

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!