Meseszép… kampány mesekönyv-gyűjtő akciója

2013. november 4.

2013. november 5. 9.00-13.00, ÁOK Aula előtti folyosó

Meseszép… kampány

A 2013/2014-es tanévben Meseszép… címmel jótékonysági rendezvénysorozatot indítunk. A cél, hogy a nyolc hónapig tartó kampánnyal intézményünk közelebb hozza a családokat, és pozitívan befolyásolja a felnövekvő nemzedék lelki fejlődését.

Fontos számunkra, hogy ne csak megfelelő előképzettséggel, tudással rendelkező fiatalok érkezzenek hozzánk, hanem lelkileg kiegyensúlyozott, a társadalmi kihívásokra életigenlő válaszokat adó hallgatók.

A Médiaunió Alapítvány által 2011/2012-ben folytatott „Mesélj mindennap!”elnevezésű kampány nagy hatást gyakorolt a közvéleményre. Több ezer szülő ismerte fel a gyermekeikkel eltöltött idő értékét, és mélyedtek el a mesék varázslatos világában. Úgy gondoljuk azonban, hogy nem lehet elégszer hangsúlyozni ennek fontosságát, és a társadalom figyelmét újra és újra hasznos lehet felhívni rá. Ezen elgondolás mentén a Pécsi Tudományegyetem szeretné ezt a kampányt feléleszteni, elsősorban lokális szinten, a kuratórium támogatását élvezve.

Hisszük, hogy a Pécsi Tudományegyetem fő feladata az oktatási, kutatási és betegellátási alaptevékenységeken kívül minden olyan társadalmi szerepvállalás és tudatformálás, mely pozitívan befolyásolja az adott célcsoportot és mindazokat a tényezőket, melyek a jövőre vetítve kedvező hatásúak lehetnek, elsősorban a felnövekvő nemzedék számára.

A térségben az egyetem példaértékű, iránymutató, befolyásoló intézmény. Gyakorló általános és középiskoláinktól kezdve, jelenlegi és volt hallgatóinkon keresztül, aktív és nyugdíjas dolgozóinkig nagy tömeg számára közvetíthetjük a fontos társadalmi üzeneteket, jelen esetben azt, hogy gyermekeink lelki és érzelmi fejlődése rajtunk múlik.

 

Meseszép... kampány helyszínei:

A kampány üzenetét jótékonysági akciósorozat keretén belül több iskolában, óvodában tervezzük népszerűsíteni. A kb. 1 órás programok keretén belül a 2013. szeptember 19-én bemutatott Meseszép… táncest egy-egy jelenetét adják elő a PTE Táncegyüttes tagjai, majd az adott mesét egy PTE-hez kötődő közismert személyiség előadásában hallgathatják meg a gyerekek és szüleik. A rendezvényt egy rövid mesekoreográfia betanítása zárja, mely táncot 2014. április 29-én a jótékonysági rendezvénysorozat záró eseményén valamennyi általunk meglátogatott intézmény diákja közösen ad elő. Szintén ezen az eseményen adjuk át az összegyűjtött mesekönyveket.

 

Mesekönyv-gyűjtő akció: CSAK EGY KÖNYV, MERT A MESE SZÉP…

A 2013 szeptemberétől 2014 áprilisáig tartó rendezvénysorozat ideje alatt mesekönyv-gyűjtő akciót is hirdetünk. Új vagy akár használt, jó állapotú könyveket is örömmel fogadunk. Célunk, hogy minél több gyermekhez juthasson el a mesék varázslatos világa. A 8 hónap alatt összegyűjtött mesekönyvek átadására is a 2014. április 29-i zárórendezvényen kerül sor, valamennyi résztvevő iskola és óvoda számára.

Kérjük, az akcióhoz az ÁOK dolgozói és hallgatói is járuljanak hozzá, hogy minél több mesekönyv kerülhessen az iskolásokhoz és óvodásokhoz!

Dokumentum(ok)

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!