Kiváló Egyetem díjat nyert a PTE Klinikai Központja

2013. október 21.

Kiváló Egyetem díjat nyert a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja. Az intézmény az egészségügyben nyújtott kiemelkedő teljesítményének köszönhetően lett a legjobb magyar egyetemi klinika.

Első alkalommal jelent meg az egész magyar egészségügyről áttekintést adó Figyelő Medicina TOP200 évkönyv, amelyben egy szakmai zsűri átfogó szempontrendszer szerint értékelte az egyetemi klinikákat. A PTE Klinikai Központja minden területen kiváló eredményt ért el a pályázaton, amely azt jelzi, hogy az intézmény az egészségügyi ellátás igen széles területein nyújt egyenletesen magas teljesítményt.

A díjat október 18-án, a második egészségügyi miniszteri csúcstalálkozón vette át Dr. Decsi Tamás, a PTE Klinikai Központjának főigazgatója. Az évkönyvet azzal a céllal hozták létre, hogy áttekintést tudjanak adni az egészségipari szereplők szakmai és gazdasági tevékenységéről.

A pályázat négy kategória ( kórházi ágyak száma, a kórház minőségbiztosítási rendszere, szakdolgozók és orvosok képesítése, diplomával rendelkező dolgozók száma) alapján került elbírálásra, a PTE Klinikai Központja minden területen kiemelkedő eredményt ért el.

A PTE KK egyébként az ország legnagyobb egészségügyi intézményei közé tartozik, 1557 aktív és 126 krónikus ágyon folyik egészségügyi ellátás, 28 klinikával és intézettel, közel háromezer munkatárssal. A zsűri kiemelte, hogy a progresszív egészségügyi ellátás csúcsintézményének számító Klinikai Központ rendkívül jól kiépített minőségbiztosítási rendszerrel rendelkezik.

A díjátadó alkalmából Decsi Tamás elmondta, hogy a folyamatosan romló gazdálkodási feltételek mellett a betegellátás színvonalának megőrzése is nehéz feladat, és a legkisebb fejlesztések is hatalmas erőfeszítéseket kívánnak egy egészségügyi szolgáltató szervezet minden munkatársától. Hangsúlyozta, hogy az elismerés azt jelzi, hogy a PTE Klinikai Központ orvosainak, egészségügyi szakdolgozóinak és minden dolgozójának lelkiismeretes munkájának eredménye nemcsak saját meggyőződésükben tükröződik, hanem egy pontozásos értékelő rendszerben is megmutatkozik.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!