Campus Hungary – Isztambulban mutatkozik be a magyar felsőoktatás

2013. szeptember 12.

 MTI 

Isztambulban, Európa legnagyobb nemzetközi oktatási vásárán és konferenciáján, az EAIE 2013 rendezvényen népszerűsíti szerdától péntekig a magyar felsőoktatást a Campus Hungary Program. A rendezvényre háromszázötven kiállítót és mintegy ötezer résztvevőt várnak több mint nyolcvan országból.

A Balassi Intézet szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta, az Európai Egyesület a Nemzetközi Oktatásért (EAIE) az idén 25. alkalommal rendez oktatási vásárt, hogy elősegítse az intézmények közötti kapcsolatok kiépítését, a felsőoktatás nemzetközivé válását.

A Balassi Intézet szervezésében és a Tempus Közalapítvány közreműködésével – az Európai Unió támogatásával – tizenegy magyar felsőoktatási intézmény, köztük a PTE ÁOK képviselője utazott Isztambulba, hogy a Campus Hungary standján népszerűsítse idegen nyelvű képzéseit és egyetemközi kapcsolatokat alakítson ki.

Csütörtökön Hatos Pál, a Balassi Intézet főigazgatója tart előadást a Campus Hungary Programról és arról, hogy a külföldi hallgatóknak miért érdemes magyar felsőoktatási intézményekben továbbtanulniuk. A Balassi Intézet célja, hogy a Campus Hungary Programmal a hazánkban tanuló külföldi hallgatók létszámát 2020-ra a jelenlegi 18 ezerről 60 ezerre emelje, és ennek érdekében az intézet több külföldi vásáron népszerűsíti a magyar felsőoktatást.

Tavasszal a keleti nyitás jegyében Kínában két, Japánban egy alkalommal jelent meg a Campus Hungary Program. Sanghajban a kínai felsőoktatási vásáron (9th China Higher Education Exhibition Tour), két egyetemi városban, Hszianban és Jincsuanban pedig roadshow-n mutatkoztak be a magyar intézmények. Japánban a tokiói EHEF nemzetközi oktatási vásáron ismerhették meg az érdeklődők a magyar egyetemeket.

Októberben a Balassi Intézet további két nemzetközi oktatási vásáron, Azerbajdzsánban és Oroszországban népszerűsíti a magyar felsőoktatást.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!