Kínai-magyar kulturális és kutatóközpont alakul a PTE-n

2013. április 9.

Kínai-magyar kulturális- és kutatóközpont alakul a PTE-n

A Pécsi Tudományegyetem nemzetköziesedési stratégiájának egyik fő irányvonala az ázsiai egyetemi kapcsolatok fejlesztése, ezen belüli kiemelten fontos a kínai egyetemekkel való sokrétű együttműködések elősegítése.

A PTE ennek szellemében évek óta keresi az együttműködési lehetőségeket kínai partnerekkel, és a Nanjing Audit University-vel sikeres kapcsolatépítés indult be. Ennek egyik eredménye a kínai-magyar kulturális és kutatóközpont, melynek ünnepélyes megnyitójára 2013. április 12-én 9 órakor kerül sor a PTE Állam- és Jogtudományi Kar 254-es termében (Pécs, 48-as tér 1. II. emelet), majd azt követően 9.30-kor sajtótájékoztató keretében kapnak tájékoztatást a részletekről a média képviselői (PTE KTK Rektori tárgyaló – Pécs, Rákóczi út 80. II. emelet).

A megnyitón köszöntőt mond Dr. Bódis József rektor, valamint Yin Ping, a Nanjing Audit Egyetem elnökhelyettese. A megnyitón részt vesz a nanjingi egyetem magas rangú delegációja, a PTE vezetése, az elsődlegesen érintett karok vezetői, a PTE Ázsia Központjának vezetője és az itt tartózkodó nanjingi vendéghallgatók.

 

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!