Fulbright ösztöndíj az USA-ba, 2014-15

2013. március 20.

A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság tájékoztató előadást tartott a napokban a PTE-n, ezzel is segítve az Egyesült Államokba szóló ösztöndíjak iránt érdeklődőket.

Az 1946 óta működő program keretében a megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkező hallgatók, PhD hallgatók, oktatók és kutatók pályázhatnak bármely tudományterületen és művészeti ágban. Emellett kiegészítő ösztöndíjak (pl. útiköltség támogatásra) és más speciális ösztöndíjak (pl. tanár-csereprogram, Scholar-In-Residence program, Fulbright-Schuman program) megpályázására is lehetőség van.

Dr. Brückner Huba, a magyarországi Fulbright program alapító igazgatójának elmondása szerint Pécsről az eddigiekben is nagy számban érkeztek sikeres pályázatok. Kiemelten hívta fel a figyelmet arra, hogy időben érdemes elkezdeni a felkészülést a pályázati anyag összeállításával, hiszen ez egy életet meghatározó lehetőség és élmény a pályázók számára.

Ehhez adott hasznos információkat a jelenlévők számára a munkaterv megfelelő elkészítéséről és az elbírálás menetéről. Jelen pályázat esetében is fontos szempont a megfelelő nyelvtudás, ennek igazolásához nyújt nagy segítséget a pályázó diákok számára a Fulbright Intézet speciális nyelvvizsga szervezésével (TOEFL ITP), melynek letétele elegendő a szükséges tudásszint bizonyításához.

Az ösztöndíj a 2014-2015. tanévre szól, így az ösztöndíjas időszakot leghamarabb 2014. augusztusában lehet megkezdeni.

Az angol nyelvű pályázatot a szükséges mellékletekkel együtt kell 2013. május 13-ig a Fulbright Bizottsághoz eljuttatni.

További információ: http://www.fulbright.hu/

A pályázáshoz segítséget nyújt:

a PTE Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya:
Czéh Gábor
czéh.gabor[kukac]pte.hu
72/ 501-500/12420

és a pécsi American Corner munkatársai is:
pecs[kukac]americancorner.hu
72/ 500-386

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!