Jelentkezés előadónak az Európai Kulturális Fővárosok Egyetemi Szövetségének (UNeECC) Éves Konferenciájára

2013. március 5.

Az Európai Kulturális Fővárosok Egyetemi Szövetsége (University Network of the European Capitals of Culture - UNeECC) az idei évben 2013. október 17-18-án szervezi meg VII. Közgyűlését és Éves Konferenciáját. A Konferencia Marseille-ben, Franciaországban, 2013 egyik Európai Kulturális Fővárosában kerül megrendezésre, házigazdája az EHESS és az Aix-Marseille Université lesz.

A 2013-as év „A polgárok európai éve az Európai Unióban, így az UNeECC Konferencia központi témája is ehhez igazodik, és a ’Cultural Encounters. The Mosaic of Urban Idenities’ (Kulturális szinergia: a nagyvárosi identitások sokszínűsége) címet viseli. A konferencia a városi környezetben fellépő multikulturalizmusra fókuszál, de ugyanakkor örömmel várja az európai polgárságról szóló vitaindító előadásokat is.

Az UNeECC várja a különböző tudományterületek képviselőinek absztraktjait, akik megosztanák kutatási eredményeiket más országból érkező kollégákkal az alábbi témakörökben: Hogyan kezelik a különböző tudományágak a multikulturalizmus kérdését, milyen kihívásokat és lehetőségeket látnak a jövőben?  Hogyan különböztetik meg nézeteiket az érintettek a különböző médiákban, politikai vagy ideológiai vitákban?

Számos jelentkezőre számítunk a politika tudományok, szociológia, pszichológia, földrajz, történelem és irodalom területéről, de szívesen fogadunk absztraktokat a kevésbé egyértelműen kapcsolódó tudományterületekről, úgy, mint: orvostudomány, genetika, műszaki tudományok, építészet stb.

A konferencia emellett az EKF programra is fókuszál és várja mindazon szakemberek előadásait, akik megosztanák tapasztalataikat és jó gyakorlatukat arra vonatkozóan, hogy hogyan egyeztethető össze a multikulturalizmus a különböző stakeholderekkel (legyen az helyi, nemzeti, nemzetközi szinteken, a nagyközönség előtt vagy az egyetem oldaláról) vagy éppen arról, hogy hogyan küzd meg egy volt, jelenlegi vagy jövőbeli EKF város a multikulturalizmus okozta lehetőségekkel, veszélyekkel.

A nemzetközi konferencia nyelve angol.
Az absztrakt benyújtásának határideje: 2013. április 15.
A konferencia előadásai ISSN számmal ellátott kötetben jelennek meg.

A Call for papers letölthető: a www.uneecc.org honlapon.

További információért forduljon bizalommal:

dr. Komlódiné Pozsgai Gyöngyi
UNeECC Főtitkárhoz

UNeECC Titkárság
Pécsi Tudományegyetem
Vasvári P. u. 4.
7622 Pécs
Tel +36 72 501 500/ 12418
e-mail: pozsgai.gyongyi@pte.hu
University Network of the European Capitals of Culture
www.uneecc.org

 

Dokumentum(ok)

  • Call_for_Papers_-_UNeECC-Conference_17-18_October_2013_Marseille.pdf

    .pdf

    download
Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!