Látogatás az Open Society Institute-ban, Budapesten

2012. szeptember 17.

2012. szeptember 14-én, Tanszékünk munkatársai az Open Society Institute-Budapest (OSI) fővárosi irodájában tartottak beszámolót az Open Society Foundations - Roma Health Project keretében megvalósuló programról

2012. szeptember 14-én, Tanszékünk munkatársai – Prof. Dr. Szilárd István, Dr. Fekete Szabolcs, Dr. Katz Zoltán és Freund Zsófia - az Open Society Institute-Budapest (OSI) fővárosi irodájában tartottak beszámolót az Open Society Foundations - Roma Health Project keretében megvalósuló programról, amely egy internet-alapú szakértői platform kialakítására irányult. A találkozón bemutatásra került az intézetünk munkatársai által létrehozott és RomaHealthNetwork névre keresztelt online hálózat. A www.romahealthnet.org címen elérhető honlap számos funkció ötvözésével igyekszik új távlatokat nyitni a témában érdekelt kutatók, oktatók, egészség-politikai döntéshozók és minden, e területen tevékenykedő szakember előtt. A weblap igyekszik az adatbázisok és a közösségi oldalak főbb funkcióit egyesíteni, valamint lehetőséget biztosítani a témához kapcsolódó események nyomon követésére, továbbá moderált fórumokon történő kapcsolatteremtésre.

A találkozón megegyezés született a két intézmény további együttműködéséről, amelyet mindkét fél fontosnak és hasznosnak tart a romák egészségi és szociális állapotának fejlesztése, javítása terén. Ugyanakkor kollégáink megegyeztek az alapítvány munkatársaival a kialakított RomaHealthNetwork közös továbbfejlesztéséről is.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!