Nemzeti Kiválóság Program első ösztöndíj felhívásai

2012. május 29.

Megjelentek a Nemzeti Kiválóság Program első ösztöndíj felhívásai

Nemzetközi színvonalú támogatást biztosító ösztöndíj rendszer épül ki a „Nemzeti Kiválóság Program - Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése országos program” keretében. A programhoz kapcsolódóan a napokban jelentek meg az első ösztöndíj felhívások.

A Jedlik Ányos Doktorjelölt Ösztöndíj magyar állampolgárságú doktorjelölteknek nyújt 12 havi támogatást, akik aktív kutató tevékenységet végeznek bármely magyarországi felsőoktatási, akadémiai vagy nonprofit kutatóhelyen és a projekt végéig benyújtják disszertációjukat.

A pályázati felhívás részletesen:http://www.wekerle.gov.hu/?kinek=1305&cikkid=10455&listabol=1

A Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíj 45 év alatti magyar állampolgárságú oktató-kutatókat támogat 16 hónapon keresztül, akik 8 éven belül szerezték tudományos fokozatukat és aktívan vesznek részt valamely magyarországi kutatási, fejlesztési projektben.

A pályázati felhívás részletesen:http://www.wekerle.gov.hu/?kinek=1305&cikkid=10454&listabol=1

Az ösztöndíjra pályázóknak vállalniuk kell, hogy az ösztöndíjas időszak alatt egy adott magyar felsőoktatási intézményben végzik, hasznosítják tudományos kutatásukat.
A kutatói életpálya minden szakaszában támogatást biztosító felhívásokra 2012. június 20-ig nyújthatók bepályázatok a kialakított elektronikus pályázatkezelő rendszerben. A következő ösztöndíj kiírások szeptembertől várhatók a mesterszakos és doktorandusz hallgatóknak, valamint a külföldről hazatérő magyar oktató-kutatói körnek.
Az Új Széchenyi Terv kiemelt céljaihozigazodóan a TAMOP 4.2.4 A/1 kiemelt projektet a foglalkoztathatóság fejlesztésére és a versenyképességi hátrányok felszámolására dolgozták ki. Általános cél az ország versenyképességének, innovációs teljesítményének és a társadalom megújulásának alapját képező emberi erőforrás minőségének fejlesztése. A tudományos tevékenység a társadalmi és gazdasági fejlődést elősegítő folyamat, ezért a szakpolitika alakítóinak és a tudomány művelőinek közös felelőssége a változó társadalmi és gazdasági igényeknek megfelelő tudással, kompetenciákkal és alkotóképességgel rendelkező oktatók, kutatók új nemzedékének támogatása, felkészítése a kutatói életpálya kihívásaira.

A magyar állam és az Európai Unió támogatásával, egymilliárd forintból megvalósuló kiemelt projektegyben hozzájárul a hazai felsőoktatás fejlesztéséhez, a kimagasló oktatási, kutatási-fejlesztési és innovációs tevékenység ösztönzéséhez.

Pályázatokkal kapcsolatosan további információ a www.wekerle.gov.hu oldalon található.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!