Szolidaritási Alap - Felhívás

2012. május 25.

Kedves Kolléga!

A Pécsi Tudományegyetem finanszírozásában bekövetkezett változások mellett is kiemelt figyelmet érdemlő körülmény, hogy a béren kívüli juttatások csökkentése érzékenyen érinti az alacsony keresetű munkavállalókat.

A 2012. évre megállapított 20.000 Ft-os személyi cafeteria keret a korábbi években nyújtott juttatáshoz képest jelentős forráskiesést jelent több mint kétezer egyetemi munkavállalónak, hiszen számukra a béren kívüli juttatás lényeges bevételnek számított. Tudjuk és tapasztaljuk, hogy vannak olyan munkavállalók, családok, akiket egzisztenciálisan komolyan megterhel ez a kényszerű döntés.

Társadalmi, emberi felelősségünk és kötelességünk is megoldást találni, lehetőségeinkhez mérten enyhíteni a nehéz élethelyzeteken. Meggyőződésem, hogy minden közösség egészséges létezésének, működésének alapja az önzetlenség, a cselekvő emberi figyelem, a tettben és annak mértékében megnyilvánuló segítőkészség.

Szenátusi döntés született arról, hogy az Egyetem a Klinikai Központ áldozatos, embert próbáló munkát végző, kis keresetű egészségügyi dolgozói jövedelem kiesésének kompenzálására Szolidaritási Alapot hoz létre, amelynek forrását az Egyetem részben a meglévő megtakarítások átcsoportosításából, részben a magasabb jövedelmű közalkalmazottak önkéntes felajánlásaiból képezi.

Kérem Önt, amennyiben módja és lehetősége van, felajánlásával támogassa a Szolidaritási Alapot. Támogatását a 10024003-00282716-00000000 bankszámlaszámra történő utalással (a közleményben, kérem, tüntesse fel: Szolidaritási Alap), egyénileg vagy a Humán Szolgáltató Irodának adott utalási megbízással, illetve csekkes befizetéssel teheti meg. Az „Átutalási megbízás” nyomtatvány az alábbi linken a „Tájékoztatók és nyomtatványok” csomagban érhető el, a kiállított csekkek pedig megtalálhatóak az ÁOK Dékáni Hivatalában, az Egyetem portáin és pénztáraiban.

Segítő támogatását mindenki nevében megköszönve:

Dr. Bódis József
rektor

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!