Az új Széchenyi terv keretében ,,Kutatási és Technológiai Innovációs Alap"

2012. április 11.

 

PÁLYÁZATAI A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap kezelőjeként új innovációs pályázati felhívásokat hirdet az Új Széchenyi Terv keretében. Az első körben öt pályázati konstrukció jelenik meg, összesen 13,4 milliárd forint keretösszeggel.

A beérkező pályázatok értékelésénél az NFÜ kiemelt figyelmet fordít az Új Széchenyi Tervben megjelölt fő ágazatok, a kutatás, fejlesztés és innovációs (K+F+I) tevékenységek támogatására. Ezek az iparági területek többek közt: a mobilitás és járműgyártás, logisztika, egészségipar, infokommunikáció, illetve energetika és környezetvédelem. Fontos szempont lesz az elbíráláskor a piac közeli megoldások és hatékony szellemi tulajdonvédelem elősegítése. Az intézményrendszer nagy hangsúlyt kíván fektetni a Közép-magyarországi régióban megvalósuló tevékenységek ösztönzésére a területi kiegyensúlyozottság érdekében.

 

Az NFÜ-nek kiemelt célja volt, hogy az új kiírások meghirdetése és kezelése során a pályázók adminisztratív terhei csökkenjenek, a rendszer pályázóbarát legyen. Ennek érdekében az intézményrendszer egyszerűsítette a K+F pályázatok feltételrendszerét, egy központi útmutatóban foglalták össze az Alap felhívásaihoz kapcsolódó általános szabályozásokat, valamint kialakították a pályázatok elektronikus úton történő benyújtásának lehetőségét.

 

1. A ,,Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása a közép magyarországi régióban" című felhívás célja piacképes termékek, szolgáltatás fejlesztését elősegítő K+F tevékenységek támogatása. A felhívás meghirdetett keretösszege 6 milliárd forint, melyre 2012. 04. 

23-tól pályázhatnak a vállalkozások.

 

2. A ,,K+F+I ernyőprojektek" pályázat az innovációs járulékfizetésre kötelezett vállalkozások K+F+I projektjeinek támogatását segíti. A felhívás 6 milliárd forint keretösszeggel kerül meghirdetésre, melyre a pályázatok 2012. 05. 02-től lesznek beadhatóak.

 

 

3. Az ,,EUREKA Programban való magyar részvétel támogatása" című konstrukció a magyar kis- és középvállalkozások EUREKA programban való részvételének ösztönzését szolgálja. (Az EUREKA európai közös együttműködési program kutatás-fejlesztésre.) A pályázati felhívás keretösszege 1 milliárd forint, a pályázatok 2012. 04. 15-től nyújthatók be.

 

4. Az ,,Ösztönzés az FP7. keretprogramban és egyéb közös EU-s kezdeményezésekben való magyar részvétel támogatására" című pályázat az uniós kutatásfinanszírozási programokhoz benyújtott projektek előkészítését és szerződéskötését támogatja. (Az FP7 az unió kiemelt kutatásfinanszírozási eszköze.) A felhívás 200 millió forint keretösszeggel kerül meghirdetésre, a pályázatokat 2012. 05. 02-től várják.

 

5 .Az ,,Ösztönzés az Európai Uniós keretprogramokban való magyar részvétel támogatására tárgyú pályázatához" című konstrukció magyar részvételű, az FP7-be benyújtott projektjeinek a maximális intenzitásig történő kiegészítő támogatását célozza. A felhívás 200 millió forint keretösszeggel kerül meghirdetésre, pályázatok benyújtására 2012. 05. 02-től nyílik lehetőség.

 

A részletes pályázati felhívások megtekinthetőek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség illetve a MAG Zrt. honlapján, valamint az NFÜ és a MAG Zrt. 

ügyfélszolgálati munkatársai részletes tájékoztatást nyújtanak a felhívásokkal kapcsolatos kérdésekben.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!