Nyári Károly Frank Sinatra emlékestje (koncert)

2011. november 25.

„My Way"- a Legenda él címmel Nyári Károly világhírű jazz-zongorista és zenésztársai Frank Sinatra emlékesttel ajándékozzák meg a színvonalas zene kedvelőit 2011. november 25-én 19.30-tól a PTE ÁOK Aulában.

A népszerű zongorista az élet legszebb érzéseiről énekel a pécsi közönség előtt. Kreatív játékmódja és karizmatikus egyénisége igazi hívó szó a zeneszerető közönség számára.

Mi, a szervezők, személyében biztosítottnak látjuk, hogy programunk nagy népszerűségnek örvend majd, hiszen célunk, hogy az est nyereségét nemes célra, a Magyar Rákellenes Liga Pécsi Limfóma Klubjának működéséhez ajánljuk fel. A Klub 2010 novemberében alakult, és zászlajára tűzte a nevezett betegségben szenvedők, valamint hozzátartozóik megsegítését, az egészségmegőrzés fontosságát, az ennek feltételeként szolgáló mind szélesebb körű megelőzési tevékenységet.

Az esemény fővédnöke: prof. Dr. Bódis József, a PTE rektora

Jegyek kaphatók 1.500-4.000 Ft-ig
Jegyinformáció: sylferbt@gmail.com
További információ: www.nyarikaroly.hu

Információ a limfómáról, valamint a betegklubról:

A „rejtőzködő betegségnek" is nevezett limfóma még ma is azok közé a daganatos megbetegedések közé tartozik, amelyekről az emberek viszonylag keveset tudnak. Rejtőzködő természetéből adódóan meglehetősen nehéz a felismerése, hiszen általános, akár más betegségekre is utaló tünetegyüttes jellemzi. Korai felismerést követően ma már a limfóma az egyik legeredményesebben gyógyítható daganatos rendszerbetegség, melyben a helyes szakmai cselekvés, a betegek tájékoztatása, és a civil szervezetek támogatása kiemelten fontos.

A limfómás megbetegedések száma világviszonylatban és hazánkban is növekedést mutat, de még mindig keveset tud a közvélemény erről a daganattípusról. Hazákban mintegy 1.000 új limfómás beteget diagnosztizálnak évente. A limfóma a nyirokrendszer sejtjeiből kiinduló daganatos megbetegedés, amely a nyiroksejtek rosszindulatú átalakulásának eredményeként a nyirokcsomók és egyéb szervek megnagyobbodásához vezet.

A Magyar Rákellenes Liga segíti az onkológusok munkáját azzal, hogy aktív részvételükre számítva szerepet vállal abban a tájékoztatásban, amely a rákos beteg tudatlanságból eredő félelmeit akarja eloszlatni az összetett, hosszú ideig tartó gyógykezelésekkel kapcsolatosan. Ha a rászoruló pontosabban tudja, hogy mi vár rá, mi fog vele történni, mit fog érezni, meddig tartanak az egyes terápiás elemek, s milyen mellékhatásokkal kell számolni, akkor nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb és együttműködőbb lesz. Csak akkor adott számára a választás, a saját döntés szabadsága, ha birtokában van a szükséges információknak.

A Magyar Rákellenes Liga Pécsi Alapszervezete 2010 novembere óta Limfóma Klubot működtet a fenti cél elérése érdekében.

A Limfóma Klub - a betegklubokkal szemben támasztott követelményeknek megfelelően - olyan demokratikusan működő sorstársi csoport, ahol mindenki hasonló gonddal küzd, a beteg érezheti, hogy nincs egyedül. Követendő modellt láthat arra, hogy sorstársai hogyan oldották meg nehézségeiket, és a tagok közötti interakció során megküzdési képessége fejlődhet. Olyan szakemberektől kap hiteles információt, akik segítenek eligazodni a sokszor ellentmondó „jó tanácsok" között, betegtársakkal találkozhat, beszélgethet, akiknek a példája reményt ad, önbizalmat erősít.

helyszín: PTE ÁOK Aula (Pécs, Szigeti út 12.)
kapcsolattartó: Kovácsné Kósa Judit
kapcsolattartó(k) e-mail címe: rakligapecs[kukac]freemail.hu
kapcsolattartó telefonszáma: 72/ 253-655
Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!