41. Membrán-Transzport Konferencia, Sümeg

2011. január 28.

2011. május 17-20.

Örömmel értesítünk minden kedves, a Membrán- Transzport Konferenciát eddig is látogató, ill. a jövőben a konferencián részt venni kívánó kollegát, hogy a hagyományoknak megfelelően a következő Membrán-Transzport Konferenciát 2011. május 17-20. között rendezzük meg Sümegen.

A 2011. évi konferencia fő témái között szerepelnek a membránkutatás biofizikai vonatkozásai, lipidek és jelátvitel, transzport biológiai barriereken keresztül, valamint a nanotechnológia alkalmazásai élettudományokban. Természetesen minden sejtbiológiai, molekuláris biológiai, biofizikai és biokémiai kutatás eredményét bemutató posztert szívesen fogadnak a szervezők, amennyiben azok membránokkal és biológiai transzport folyamatokkal kapcsolatosak.

A tudományos program szervezése során célunk, hogy a tématerületek vezető hazai kutatóit nyerjük meg eredményeik ismertetésére az egyetemi és akadémiai-, valamint gyógyszeripari és más kutatási-fejlesztési intézményekből.

A sümegi Membrán-Transzport Konferencia multidiszciplináris jellege mindig is különleges vonzerőt jelentett a hazai kutatási eredmények bemutatására. A résztvevők érdeklődésének széles spektruma (biokémia, sejtbiológia, biofizika, immunológia, genetika, élettan, farmakológia) kiterjedt lehetőségeket biztosít az alap- klinikai- és alkalmazott kutatásokat végzők hatékony eszmecseréjére. A résztvevők között a kutató generációk széles köre (a konferenciát alapító szenior-kutatók, nemzetközi szinten elismert vezető kutatók, PhD hallgatók, diplomamunkát készítő hallgatók) megtalálhatók, ezért a konferencia értékes fóruma a fiatal kutatók továbbképzésének is. Mindez baráti, családias légkörrel is párosul, ami szintén jelentősen hozzájárul a konferencia hosszú évtizedekre visszatekintő sikeréhez. A szervezők mindent megtesznek azért, hogy e pozitív hagyományokat az ez évi összejövetelen is gyarapítsák.

Honlap megtekinthető itt!

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!