Fórum a szakemberek, tehetségek elvándorlásáról

2010. július 22.

Civil kezdeményezési fórum a szakemberek, tehetségek elvándorlásáról

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Az EL | AWAY projekt egy civil kezdeményezés, mely bekerült ugyan a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) hivatalos programjai közé, de nagyrészt civil energiákból és forrásokból építkezik.

Az általam kezdeményezett diskurzusépítő projekt a MENNI VAGY MARADNI kérdést állítja a középpontba – mit tegyen a jó szakember, a tehetség, hogy tudása érvényre jusson? Elmenjen, hogy képességeit kibontakoztathassa, vagy maradjon, hogy ezáltal is fejlessze, alakítsa a közösséget, és annak hasznára váljon? Az előbbi kérdésekből persze sok más kérdés is következik.

A célom, hogy teremtsek egy olyan fórumot, amelyen színvonalas vitában, arcunkat, nevünket is vállalva újratanuljuk, hogyan kell a sorsunkat befolyásoló kérdésekről megnyilvánulnunk, de mellette kíváncsinak maradni mások véleményére. A választott téma ezért nem megosztó, valamiképpen szinte mindannyian találkozunk vele. Nem arra törekszem, hogy kimondassék, mi a helyes és mi nem, hanem arra, hogy végre lássuk tisztán, miért mennek el a magyar városokból, de az országból is oly sokan a tehetségek. Mivel jár mindez, kell-e, vagy lehet-e ezen változtatni, s ha kell, hogyan?

Ha sikerült felkeltenem kíváncsiságát, kérem merüljön el a honlap tartalmaiban:

www.elprojekt.hu

SEGÍTSÉGÜL:

A honlapon számos szerkesztett tartalom található, így a

- NÉZŐPONTOK, ahol jeles felkért szerzőktől olvashat rövid írásokat, illetve találhat interjúkat,

- EL-JUNIOR, amely a tizenévesek szempontjaiba enged bepillantást,

- A PROGRAMELEMEK, ahol tájékozódhat az augusztus-szeptemberi programokról,

- EL > PÉCS > ÉPÍTÉSZEK >, ahol a ma is alkotó, Pécsről elszármazott építészeket mutatjuk be, illetve felmutatjuk, hogy a BAUHAUSnak Pécs milyen világhírű alkotókat adott.

A szerkesztett tartalmak mellett azonban a különböző fórumokban az ÖN véleményére vagyunk kíváncsiak:

- ELMESÉLŐ

Bárki elmesélheti a saját történetét.

- EL…FÓRUM

A kérdéskör itt szabadon bővíthető.

- ÉS TE… MÉSZ?

Ez a döntés előtt állók fóruma.

- VITASSUK MEG!

Ez egy tamatizált fórum, konkrét kérdésekkel, és vitavezetővel.

Remélem, hogy a felvetésben Ön is olyan ügyet lát, amely méltó figyelmére, és amelyet építő hozzászólásaival maga is támogatni tud!

És még valami: a projekt ma már elég szerteágazó, s meglehetős tempóban fejlődik, bizonyos tartalmak megjelentetését még ezt követően tervezem. Ezért javaslom, hogy a menüpontok alatti fekete sávban iratkozzon fel a hírlevélre, hogy a különböző tartalmi változásokat a hírlevelek által nyomon követhesse.

Üdvözlettel:

Patartics Zorán

az EL | AWAY projekt ötletgazdája és kurátora

kurator@elprojekt.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!