Pécsre látogattak a MedTech4 Europe szakmai képviselői

2020. január 28.

A nyolc ország képviselőit összefogó, orvos-technológiai innovációkkal foglalkozó MedTech4 Europe szakmai képviselői a közelmúltban Magyarországon tekintették át a legújabb szakmai fejlesztéseket – írja a medicalonline.hu. A MedTech4 Europe projekt fő célja, hogy a szakemberek megosszák egymással jó gyakorlataikat.

A MedTech4 Europe projekt résztvevői az Interreg program részeként a Pécsi Tudományegyetem kutatói és innovációs központjaiba látogattak, megtekintették a 3D Központot, ahol dr. Maróti Péter K+F+I szakmai koordinátor ismertette a 3D technológiával nyomtatott orvosi segédeszközök gyártását, fejlesztését.

A tanulmányút másik fő állomása a Szentágothai János Kutatóközpont volt, ami kutatómunkája mellett a legmodernebb építészeti megoldások alkalmazásáról is híres, épületük megújuló energiával működik. A nemzetközi küldöttséget itt dr. Jakab Ferenc professzor, virológiai kutatócsoport vezető fogadta.

Ezt követően az Országos Vérellátó Szolgálat Pécsi Regionális Vérellátó Központjába látogattak a vendégek, ahol az épület felszereltségéről, a központ működéséről és a transzfúziós folyamat lépéseiről hallhattak beszámolót. A program a Palatinus Hotelben workshopokkal folytatódott, amelyek során a jó gyakorlatokat, a tanulságokat, a tapasztalatokat osztották meg egymással a hazai és a külföldi szakemberek.

Forrás:

medicalonline.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!