„Álomgyár a kórházban” - dr. Kövesi Tamás és dr. Benkovics Barbara altatóorvosok könyve

2019. november 28.

Az operációk előtti szorongásnak az enyhítésére két pécsi altatóorvos kitalálta, hogy a Pécsi Gyermekklinikán a kicsik számára könnyen érthető mesekönyvet ajándékoz minden családnak, amiben lépésről lépésre ismertetik az altatás folyamatát.

A Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány támogatásával megjelent „Álomgyár a kórházban” című kiadvány néhány oldalas csupán, de részletesen, játékosan, és a gyermekek számára érthető formában – a kis Panni történetén keresztül – meséli el az altatást megelőző, és az azt követő történéseket, rajzokkal illusztrálva.

A könyv szerzői, dr. Kövesi Tamás és dr. Benkovics Barbara, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet Gyermekaneszteziológiai Tanszékének altatóorvosai már jó ideje gondolkodtak a hiánypótló kiadványon. Idén szeptemberben végül megjelent a mesekönyv, amit azóta ingyenesen kap kézhez minden műtét előtt álló gyermek családja.

A szülők természetesen továbbra is kapnak hivatalos tájékoztató dokumentumot az altatás előtt, a mesekönyv csak plusz, a gyerekek számára is érthető segítség.

Az országban nem ez az első, hasonló tematikájú kiadvány, azonban a pécsi klinikán még nem volt korábban ilyen.

Forrás:

pecsma.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!