3. Belgyógyászati demonstrátori workshop

2019. november 26.

Október 13-án rendezték immár 3. alkalommal a „Belgyógyászati propedeutika“ workshopot a MediSkillsLab - Szimulációs Oktatási Központban.

18 harmad- és negyedéves hallgató vett részt rajta, akik lehetőséget kaptak képességeik fejlesztésére, és rutint szerezhettek a fizikális vizsgálat kivitelezésében. Egy-egy csoportot három hallgató és egy demonstrátor alkotott, így barátságos, már-már családias hangulatban szerezhettek tapasztalatot arról, mit jelent a páciens szerepében lenni.

A foglalkozás fő mottója a „Gyakorlás, gyakorlás … és még több gyakorlás“ volt, de jutott idő kérdéseik megválaszolására és néhány elméleti információ átadására is. A workshop 5 órája alatt a résztvevők vizsgálták az emberi test különböző részeit az IPPAF-séma (megtekintés-tapintás-kopogtatás-hallgatózás) szerint, a fej-nyak régiótól egészen a hasig.

A rendezvény végén kiválóra értékelték a tanulók a demonstrátorok munkáját, és megfogalmazták igényüket több hasonló workshop szervezésére, akár több alkalommal egy szemeszter során.

A program gazdái, Barbara Kerscher, Dominik Hinterreiter és Marika Felber köszönetet mondanak minden résztvevőnek, demonstrátornak, szervezőnek, a Demonstrátori Diákkör vezetőségének és a MediSkillsLab munkatársainak is a közreműködésért, illetve a catering biztosításáért.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!