Sikeres Alumni találkozó

2019. november 21.

Karunk idén ünnepli az Angol Program fennállásának 35., valamint a Német Program fennállásának 15. évfordulóját. Ebből az alkalomból november 8-a és 10-e között nemzetközi Alumni találkozóval egybekötött ünnepségsorozat zajlott.

Karunk idén ünnepli az Angol Program fennállásának 35., valamint a Német Program fennállásának 15. évfordulóját. Ebből az alkalomból november 8-a és 10-e között nemzetközi Alumni találkozóval egybekötött ünnepségsorozat zajlott.

A programokra 56 végzett orvos, fogorvos, gyógyszerész és biotechnológus regisztrált, kísérőikkel több mint 90-en érkeztek Pécsre Amerikából, az Emirátusokból, Izraelből, Görögországból, Németországból, Iránból, Japánból, Norvégiából és Hollandiából, valamint Budapestről, és néhány hazai városból.

November 8-án Palkonyára, a Mokos pincészetbe látogattak el, majd másnap bejárták a Szigeti úti új épületet, megtekintették a MediSkillsLab-et, valamint a 3D Központot. Dr. Reza Hemmati, a Nemzetközi Oktatási Központ igazgatója emellett bemutatta a Damjanich utcai felújított épületet, ami többek között az orvosi előkészítő programoknak ad otthont.

A rendhagyó tudományos délutánon öt végzett orvos és fogorvos tartott előadást, melyek keretében arról is beszámoltak, hogyan jutottak el odáig, ahol ma tartanak a szakmájukban. Ez a programpont a hallgatók számára is nyitott volt, akik olyan üzenetekkel térhettek haza, amelyek szakirányuk választásánál nagy segítségükre lehetnek. Dr. Nyitrai Miklós dékán az MVP keretein belül megvalósuló fejlesztéseket ismertette a résztvevőknek.

Az esti bálon átadták az évforduló alkalmából kiadott könyvet, ami az Angol Program 30 éves történetének folytatása, és immár angol és német nyelven is tartalmaz interjúkat programvezetőkkel, valamint a Német Program indulásának a körülményeit is bemutatja. A résztvevők átvehettek egy kari kitűzőt is, amit az Alumni számára terveztettek. A végzettek és kísérőik mellett a bálon jelen voltak a kar vezetői, a hajdani Angol és Német Programirodák munkatársai, a külföldi hallgatókkal foglalkozó kollégák, a College International képviselői, az EGSC vezetői, valamint kis létszámban a végzős hallgatók is.

Az eddigi visszajelzések alapján jól sikerült a találkozó, és a végzettek nyitottak arra, hogy a jövőben is részt vegyenek hasonló eseményeken. Felajánlották a támogatásukat egy Alumni hálózat létrehozásában is.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!