Karunkon képzik a sérültek ellátására az ország rendőreit

2019. április 18.

Együttműködést kötött a Pécsi Tudományegyetem az Országos Rendőrfő-kapitánysággal, amelynek értelmében a PTE-n képzik a rendőröket a sérültek ellátására országosan. Számos olyan eset fordul elő, amikor az utcán járőröző rendőrök érnek oda először a balesethez, és a mentők kiérkezéséig nekik kell ellátniuk a bajba jutottat.

Dr. Balogh János, országos rendőrfőkapitány a kontraktus kapcsán elmondta, hogy az úgynevezett Police Medic, a rendőrök egészségügyi képzése az állomány esetleges szolgálati sérüléseinek ellátását célozta meg a kezdetekkor.

"Az élet nagy forgatókönyvíró, egyre inkább bebizonyosodik, hogy a rendőrök ezen tudása az utcai rosszullétekkor hasznosítható" - fogalmazott a rendőrfőkapitány, hozzátéve, hogy mivel általában a rendőrök vannak a közterületen és az események közvetlen közelében, így gyakran ők kezdik meg az életmentést, az egészségügyi ellátást.

Dr. Rendeki Szilárd, az ÁOK Műveleti Medicina Tanszékének csoportvezetője elmondta, hogy a karon 2012 óta foglalkoznak a rendvédelmi testületek, fegyveres szervek egészségügyi képzésével, speciális sérültellátási, szakmai programjaival. A megállapodás három-négy év munkájának a gyümölcse, a rendőrségi szakemberek bevonásával készült, standardizált, orvosi-szakmai evidenciákat is tartalmazó oktatási koncepció.

Forrás: 

bama.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!