Jótékonysági futás az Eurakvilo Alapítványért

2018. december 11.

Egy tízmillió forintos ultrahang készülék megvásárlását tűzte ki célul idén az Eurakvilo Alapítvány, ezért rendezett jótékonysági Mikulásfutást.

A szeles, nyirkos idő sem tántorította el azokat, akik úgy gondolták, hogy részt vesznek az immár 7. alkalommal megrendezett jótékonysági, fürdőruhás Mikulásfutáson. Közel harmincan jöttek össze december 8-án a Civil Közösségek Házában, és egy pár perces közös, zenés bemelegítés után elindultak, hogy a belvárosban teljesítsék a négy kilométeres kört. Voltak olyan bátrak, akik félmeztelenül teljesítették a távot.

"Ezzel a rendezvénnyel az alapítványunk munkájára szeretnénk felhívni a figyelmet. Célunk egy ultrahang készülék megvásárlása, hogy a súlyos állapotban lévő gyermekeket ne kelljen átszállítani a főépületbe. Ez 9-10 millió forintba kerül. Emellett az is lényeges, hogy azok a nővérek, akik az onkológiai osztályon dolgoznak, a lehető legjobban bírják azt a fizikai és lelki megterhelést, ami a betegséggel együtt jár. Számukra a kiégést megelőző, havi rendszerességű tréninget indítanánk" - mondta dr. Ottóffy Gábor, az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az országban évente 60 ezer új rákos megbetegedést diagnosztizálnak a felnőtt lakosságnál, a gyerekeknél 250-et. A pécsi onkológiai osztályra a dél-dunántúli régióból, Somogy, Tolna, Zala és Baranya megyéből érkeznek a gyerekek, évente 30-40 új beteget fogadnak. Túlnyomó többségük, 75-80 százalékuk meggyógyul. Az alapítvány a gyermekek ellátásán, életminőségén próbál segíteni, hogy az élet örömét az utolsó pillanatig megélhessék.

Az Eurakvilo alapítványt a PTE gyermekonkológiai, onkohematológiai osztályát segítendő egészségügyi és mentálhigiénés szakemberek, valamint a gyermekkori daganatos betegségekben érintett civilek hozták létre hét évvel ezelőtt, 2011-ben. Céljuk egy olyan szervezet megalakítása volt, amely a rosszindulatú daganatos és leukémiás gyermekek és családjuk megsegítését, fizikai és mentális támogatását tekinti küldetésének.

Forrás:

bama.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!