Gyászhír - elhunyt dr. Szolcsányi János

2018. november 5.

A Magyar Tudományos Akadémia, a Pécsi Tudományegyetem és annak Általános Orvostudományi és Gyógyszerésztudományi Kara, a Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet, valamint a gyászoló család mély megrendüléssel tudatja, hogy dr. Szolcsányi János akadémikus, egyetemi tanár, az MTA III. sz. Doktori Bizottság, az Elméleti Orvostudományi Bizottság és a Pécsi Akadémiai Bizottság volt elnöke, az Országos Doktori és Habilitációs Tanács volt vezetőségi tagja, a Magyar Fájdalom Társaság, a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság volt elnöke, a Magyar Idegtudományi Társaság volt elnökségi tagja, az Országos Tudományos Kutatási Alap Élettani Bizottságának volt elnöke, az MTA és a Pécsi Tudományegyetem közös Neurofarmakológiai Kutatócsoportjának volt vezetője, a Pécsi Orvostudományi Egyetem, majd a Pécsi Tudományegyetem tudományos rektorhelyettese, a Pécsi Orvostudományi Egyetem Gyógyszertani Intézetének, a mai Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet volt igazgatója, az Ernst Jenő-pályadíj, a Helsinki Egyetem Érem, a Szent-Györgyi Albert díj, a Szöul Nemzeti Egyetem Emlékplakett, a Batthyány-Strattmann László díj, az Issekutz Béla Emlékérem, az Ipolyi Arnold díj, a Jancsó Miklós Emlékérem, a Széchenyi-díj, a Vályi-Nagy Tibor díj, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetések tulajdonosa 2018. november 5-én, életének 81. esztendejében elhunyt.

Személyében szakterületének kiemelten elismert művelőjét, az egyetem megbecsült professzorát, az egyetemi hallgatók elhivatott oktatóját gyászoljuk.

Dr. Szolcsányi Jánost a Magyar Tudományos Akadémia, a Pécsi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi és Gyógyszerésztudományi Kara saját halottjának tekinti.

Temetése 2018. november 29-én, 12 órakor lesz a Pécsi Központi Temető Szent Mihály Kápolnájában.

Emlékét tisztelettel és szeretettel megőrizzük!

 

Portré

Dokumentum(ok)

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!