A londoniak szerint is javított helyezésén a PTE

2018. június 8.

Nyilvánosságra hozta legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds cég. A világ legjobb felsőoktatási intézményeit rangsoroló listára ezúttal is felkerült a Pécsi Tudományegyetem , öt másik magyar intézménnyel. Tavalyi helyezésén javítva, idén a 701-750. helyre sorolta a brit cég, így holtversenyben az ELTE-vel a harmadik legjobb magyar egyetemként jegyzett a PTE.

A Quacquarelli Symonds (QS) szakemberei hat szempont alapján rangsorolják az egyetemeket, többek közt az akadémiai szféra megítélése, a munkaadók véleménye, az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakorisága, az oktatói-hallgatói arány, valamint a külföldi oktatók és hallgatók száma alapján. Mintegy négyezer egyetemet vizsgálnak, több mint 12 millió dokumentum és adat alapján. A négyezer intézményből végül az ezer legjobbat rangsorolják.

Berke Gyula, a Pécsi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese a nemzetközi rangsor eredményei alapján elmondta: "Tény, hogy egyre erősebb verseny zajlik a világ felsőoktatási intézményei között, és az, hogy a nemzetközi élmezőnyben jegyzik a pécsi egyetemet, megtisztelő és felemelő. Nem titok, hogy hatalmas munka van abban, hogy a tavalyi QS-rangsorhoz képest javított a PTE a rangsorbeli helyezésén. Ez azért is figyelemreméltó, mert épp pozitívumai - mérete, tradicionalitása - miatt nem mindig képes azonnal reagálni az aktuális piaci elvárásokhoz, trendekhez, ugyanakkor, amint a mostani értékelésből is világosan látható, a nemzetközi hallgatói létszám és a kedvező oktatói-hallgatói arány az egyetem erőssége, azaz a nemzetköziesítésben rejlő lehetőségeit jól használja. A nemzetközi hallgatók tekintetében a 280. helyen áll."

Mint ismeretes, a Pécsi Tudományegyetem több mint négyezer külföldi hallgatóval rendelkezik, akik a világ több mint száz országából érkeztek ide tanulni.

Forrás

PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!