Fogmosós Flashmob Pécsett az Egészséges Íny Napja alkalmából

2018. május 7.

Az Európai Parodontológiai Szövetség, és ennek részeként a Magyar Parodontológiai Társaság kezdeményezésére május 12. az Egészséges Íny Napja. Ennek alkalmából a fogíny és fogágy betegségeinek kezelésére szakosodott fogorvosok (parodontológusok) a fenti szakmai szervezeteik révén Európa-szerte figyelemfelhívó kampányokat szerveznek, melyek célja a lakosság tájékoztatása a fogágybetegségről(parodontitis), káros általános szervezeti hatásairól, és megelőzési lehetőségeiről.

A Magyar Parodontológiai Társaság további 28 nemzeti parodontológiai társasággal együtt idén is csatlakozott ehhez az összeurópai kezdeményezéshez, így Budapest és Szeged mellett Pécsen is sajtótájékoztatókat és tematikus programokat szervez, honlapján (www.parotarsasag.hu) és facebook oldalán (https://www.facebook.com/Parotarsasag/) pedig információs anyagokat jelentet meg.

Pécsett a PTE Fogászati és Szájsebészeti Klinika Parodontológiai Osztályának munkatársai és a fogorvos szak hallgatói 2018. május 9-én, szerdán 16 órától a Széchenyi téren fogmosós flashmobbal szeretnék az utca emberének figyelmét felhívni a fogágybetegség megelőzésére és a szájhigiénia fontosságára.

További részletek

https://www.facebook.com/events/174326153396222/

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!