Taroltak hallgatóink a leendő orvosok versenyén

2018. április 23.

Április 13-án rendezték Pécsett az I. Országos Reanimációs Versenyt - az Egészségügyi Felsőoktatási Napok keretén belül - a négy hazai orvoskar részvételével. Az első két helyet az ÁOK hallgatói szerezték meg, kiderült, hogy ők ismerik a legjobban az újraélesztés módszertanát.

A versenyre öt csapat nevezett: a négy hazai orvoskar egy-egy magyar csapattal, valamint a PTE egy német hallgatókból álló formációval. Az újraélesztés módszertanát felmérő versenyen a zsűri a szakmai tartalmat, a kivitelezés szakmai szempontjait, és az ún. „nem technikai képességeket” (kommunikáció, csapatmunka) pontozta. A zsűriben a Magyar Resuscitációs Társaság elnöke és annak oktatói foglaltak helyet, a versenyszituációt is ők alakították ki. A szimulációs hátteret a 2016-ban átadott, kiválóan felszerelt Szimulációs Oktatási Központ biztosította.

A megmérettetésen a PTE külföldi hallgatói gyűjtötték a legtöbb pontot, akiket a pécsi egyetem magyar orvostanhallgatói követtek, míg a harmadik helyet a Semmelweis Egyetem csapata szerezte meg.

A verseny ötletadója dr. Verzár Zsófia, a PTE Sürgősségi Betegellátó Tanszékének vezetője, aki elmondta: „Fontos, hogy a leendő orvosok a lehető legnagyobb biztonsággal sajátítsák el az újraélesztés szakmai alapvetéseit, és erről „életszagú” szituációs gyakorlatokban is számot adjanak. Így érhetjük el ugyanis, hogy ha a való életben is szükségük lesz erre a tudásra, sikerrel meg tudják majd oldani a feladatot, és ennek köszönhetően életet menthessenek.”

FORRÁS

PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!