Hosszabbított felsőoktatási adománygyűjtés

2018. április 3.

Egy héttel, április 6-ig meghosszabbítják a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája által szervezett adománygyűjtést, amelynek keretében tartós élelmiszereket várnak az ország felsőoktatási intézményeiben.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Karitatív Tanács elnöke az erről szóló sajtótájékoztatón kiemelte: nagyon fontos, hogy a fiatalok is elkötelezettek legyenek a közösség szolgálatában.

Úgy véli, hogy a társadalmi szolidaritás nagy mértékben nőtt az elmúlt években Magyarországon, és örömtelinek nevezte, hogy a fiatalok is részt vesznek ebben, például a HÖOK akciójával.

Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke elmondta: húsvétra adománygyűjtő akciót hirdettek, a "Több lett, maradhat?" elnevezésű kampány keretében tartós élelmiszert gyűjtenek a rászorulóknak.

A gyűjtést a HÖOK Mentorprogramhoz csatlakozó hallgatói önkormányzatok önkéntesei koordinálják, akik intézményenként több kijelölt gyűjtőpontokon várják a hallgatók felajánlásait. Idén szervezték meg másodszor az országos adománygyűjtést, tavaly 60 felsőoktatási intézményben öt tonna tartós élelmiszert gyűjtöttek össze egy hasonló akcióval.

A HÖOK elnöke elmondta, hogy idén az ország minden nagy felsőoktatási intézményének hallgatói önkormányzata részt vesz a gyűjtésben, 21 városban, 80 gyűjtőponton várják a tartós élelmiszereket 2018. március 1. és - a meghosszabbított határidő szerint - április 6. között. A cél az, hogy tíz tonna adományt gyűjtsenek össze.

Az adományokat a Karitatív Tanács tagszervezetein - Katolikus Karitász, Magyar Református Szeretetszolgálat, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Ökumenikus Segélyszervezet, Baptista Szeretetszolgálat, Magyar Vöröskereszt - keresztül juttatják el a rászoruló családokhoz.

Forrás

pecsiujsag.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!