Nagy sikerrel zárult a 46. Medikus Kupa

2018. március 27.

Az idei, immár 46. Medikus Kupának a Semmelweis Egyetem adott otthont. A magyar orvosképző egyetemek legnagyobb sportrendezvényén öt sportágban csaknem 400 budapesti, szegedi, pécsi és debreceni hallgató küzdött és szurkolt.

Az idei Medikus Kupára minden eddiginél több, mintegy ötezer vendég érkezett. A verseny történetében először online is lehetett követni a mérkőzéseket, az E-sportközvetítések rendkívül népszerűek voltak.

Várszegi Kornélia, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sportközpont, Sporttelep igazgatója elmondta, hogy a kupát 1972 óta minden évben megrendezik, mára már több, mint 400 hallgató méri össze erejét kézilabda, kosárlabda, röplabda, labdarúgás és vízilabda sportágakban, és mutatja be cheerleader csapataik felkészültségét. Az ide látogató egyetemisták a jó hangulatú versengés mellett új barátságokat is kötnek.

"Meggyőződésünk, hogy azok az egyetemisták, akik tanulmányaik teljesítésén túl a sportot is képesek beépíteni az életmódjukba, nem csupán elkötelezett segítők lesznek a rendszeres testmozgás egészségmegőrző szerepének terjesztésében, hanem hiteles képviselőivé is válnak annak"- fogalmazott.

A helyszínen több ezer szurkoló biztatta a sportolókat, köztük a Semmelweis Egyetem 25 fős cheerleader csapata is, akik az esemény végén - hasonlóan a többi egyetem szurkolói csapatához - megmutatták saját, a Medikus Kupára készült koreográfiájukat.

A női kosárlabda versenyét a Debreceni Egyetem (DE) csapata nyerte, második a Pécsi Tudományegyetem (PTE) lett, harmadik a Semmelweis Egyetem (SE), és negyedik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE). A torna legtechnikásabb női játékosának címét Majsai Melinda (SE) kapta, a legjobb női centernek Molnár Fannit (PTE), a legeredményesebb női játékosnak pedig Papp Klaudiát (DT) választották.

A férfi kosárlabdázók versenyében szintén a Debreceni Egyetem győzedelmeskedett, a Semmelweis Egyetem második lett. A Pécsi Tudományegyetem harmadik, a Szegedi Tudományegyetem pedig a negyedik helyezést érte el. A torna legeredményesebb férfi játékosa Farkas Péter (PTE) lett, a Medikus Kupa legtechnikásabb férfi játékosa címet Luca Pagliaroli (SE) vihette haza, a legjobb center pedig Aiman Assaf (DE) lett.

A férfi kézilabdázók versenyében a Semmelweis Egyetem vitte el az aranyat, a pécsi egyetemistáké lett az ezüstérem. A legtechnikásabb játékos Soproni István (SE), a legjobb kapus Gubicza István (PTE), a legeredményesebb játékos pedig Temesvári Zalán (PTE) lett, 26 góllal.

A női kézilabdázóknál a debreceni egyetemisták állhattak a dobogó legfelső fokára, a Semmelweis Egyetem csapata a negyedik helyezést érte el. A torna legeredményesebb játékosa Vlucsko Lucia (DE), a legjobb női kapusa Vaskó Júlia Réka (PTE), a legtechnikásabb játékosa pedig Hős Anette (SZTE) lett.

A férfi és női röplabda első helyezettjei a pécsiek lettek, a Semmelweis Egyetem női röplabda csapata harmadik, a férfi csapat pedig második helyezést ért el. A férfi röplabdások legeredményesebb játékosának Teréki Dánielt (SE), míg a nők közül Spitzmüller Petrát (SE) választották.

A vízilabda csapatok között a debreceni hallgatók nyerték el az első helyet, Pécs lett a második, míg a Semmelweis Egyetem negyedikként végzett a versenyben. A gólkirály Patócs Márton (DE) lett, a legjobb kapusnak Turbucz Béla (SE), a legjobb mezőnyjátékosnak pedig Csabai Márton (PTE) bizonyult.

Labdarúgásban a pécsiek diadalmaskodtak, második a debreceni, harmadik a szegedi, negyedik pedig a budapesti csapat lett. A gólkirály címet idén Osman Zulguan (PTE), a legjobb kapus címet Stinbach Gergő (PTE), a legtechnikásabb játékosét pedig Rami Nakkas (DE) nyerte el.

A Medikus Kupa összetett női versenyét a Debrecen csapata nyerte, férfi összetettben pedig a pécsiek vittek el az aranyat. A részletes eredményeket a Medikus Kupa honlapján lehet megtekinteni.

Az egyetem több vezetője is részt vett a díjak átadásában. Az eredményhirdetést követően, a záróceremónia végén - a hagyományoknak megfelelően - Várszegi Kornélia, a Szervező Bizottság vezetője adta át a stafétabotot a következő Medikus Kupa rendezőjének, a Debreceni Egyetemnek.

Forrás

semmelweis.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!