Kiemelt beruházás lett a Pécsi Gyermekklinika sürgősségi központjának megépítése

2018. március 1.

Kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány több gyermeksürgősségi központ kialakítását, köztük a pécsit is, így a gyermekklinikán a beruházás jóval gyorsabban kezdődhet el.

Ősszel jelentette be a kormány, hogy 14 milliárd forintból fejlesztik a gyermeksürgősségi ellátást, a nagy régióközpontokban összesen öt centrumot alakítanak ki.

Dr. Decsi Tamás professzor, a PTE Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatója elmondta, hogy Pécsett 1,4 milliárd forintból valósulnak meg a fejlesztések: létrejön egy 700-800 négyzetméteres új központ, és egy 1000-1100 négyzetméternyi klinikarészt is teljesen felújítanak.

A cél az, hogy a balesetet szenvedett vagy sürgősségi eljárásra szoruló gyermekek ellátása a mainál sokkal jobb körülmények között valósulhasson meg, és az EU élvonalába kerüljön a hazai gyermektraumatológia. Az infrastrukturális fejlesztések, felújítások mellett komoly eszköz- és műszerbeszerzés is kezdődik, valamint szakmai továbbképzéseket is tartanak a program során.

A kormány most egy friss határozattal, számos beruházás mellett a Pécsi Gyermekklinika fejlesztését is kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az előzetes munkákban számos ügyintézési határidő lerövidül, azaz előbb kezdődhet el az építési munka.

-A kormányzat és a város fontosnak tartja az egészségügy fejlesztését - mondta Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője, aki hozzátette, hogy ennek már jól látható bizonyítékai is vannak Pécsett az elmúlt időszakból, elég csak a 400 ágyas klinikai tömb teljes felújítására, vagy a Lánc utcai rendelőintézet korszerűsítésére gondolni. Pécsett épült fel a régió legmodernebb onkológiai centruma is, jelentősen javultak a háziorvosi ügyelet körülményei, továbbá megkezdődött a rendelőfelújítási program. A közeljövőben a kertvárosiak is használhatják az új rendelőintézetet, aminek építési munkái már a befejezéséhez közelednek. Ezzel a fejlesztéssel az ott lakók mind az alap-, mind a szakellátás terén korszerű körülmények között vehetik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat, és nem kell más városrészbe utazniuk.

Forrás

pecsma.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!