Elérhető a PTE ÁOK új honlapjának béta verziója.     Az új honlapról »     Megnézem »

Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

A Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika ágylétszáma összesen 100 (szülészet -nőgyógyászat + subintenzív:60, koraszülött:10, oncologia:10, perinatalis intenzív centrum:20), melyen alapellátási és Dél-Dunántúl területén progressziv betegellátási feladatokat lát el. A klinika önálló neonatológiai, intenzív újszülött, gyermekágyas, terhespathológiai, nőgyógyászati, nőgyógyászati intenzív, és onkoradiológiai osztályokra, valamint szülőszobára tagozódik. A járóbeteg szakrendelések száma 15. Az intenzív kutatómunka mellett a klinika részt vesz az orvostanhallgatók és az egészségügyi főiskolások oktatásában, a postgraduális képzésben, a szakvizsgára való felkészítésben valamint a családorvosok és szakdolgozók továbbképzésében.

Elérhetőségek

klinikaigazgató: Prof. Dr. Koppán Miklós, egyetemi tanár
Cím: 7624 Pécs, Édesanyák útja 17.
Levelezési cím: 7624 Pécs, Édesanyák útja 17.
Telefon: 72/536-370
Fax: 72/536-372

A Kar évente a legjobban oktató 3-3 intézetnek és klinikának, az elméleti illetve klinikai tantárgyak legjobb előadójának, valamint a legjobb gyakorlatvezetőknek ítéli oda a díjat a végzős hallgatók szavazása alapján.

A dékán saját jogán illetve a Klinikai Központ főigazgatójának javaslatára évente egy alkalommal 3 elméleti intézetet és 3 klinikát részesít az év kiválóan teljesítő intézete/klinikája díjban.