Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet

Elérhetőségek

Intézetigazgató: Prof. Dr. Bogár Lajos, egyetemi tanár
Cím: 7624 Pécs, Ifjúság útja 13.
Telefon: 72/535-832, 32420
Fax: 72/503-681
E-mail:

A Pécsi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézete 1970. szeptember 1-én kezdte meg működését. Az intézet betegellátási tevékenysége három fő területre oszlik: aneszteziológia, intenzív terápia és fájdalomcsillapítás.

Az aneszteziológia munkánkban általános és regionális érzéstelenítési eljárásokat alkalmazunk, és korszerű perioperatív módszerekkel járulunk hozzá évente több mint 25.000 operált beteg gyógyulásához. Nagy jelentőséget tulajdonítunk minden műtétre váró alapos előkészítésének, melyet a speciális ambulanciáinkon végzünk.

Orvosaink és nővéreink három intenzív osztály (két általános és egy idegsebészeti) 29 ágyán évente közel 2500 kritikus állapotú beteg magas színvonalú ellátását végzik.

A fájdalomambulancia évtizedek óta folyamatosan fogadja a régió tartós és tűrhetetlen fájdalomtól szenvedő betegeit. A kezeléseket modern módszerek (regionális érzéstelenítési technikák, kombinált gyógyszeres protokollok, transzkután elektromos idegstimuláció) alkalmazásával érjük el.

A klinikai munka mellett intézetünk osztályain illetve a műtőkben intenzív kutatómunka folyik, továbbá részt veszünk az orvostanhallgatók oktatásában, a postgraduális képzésben, a szakvizsgára való felkészítésben valamint a szakorvosok és szakdolgozók továbbképzésében.