MediSkillsLab - Szimulációs Oktatási Központ

Eszközeink

 

Szimulátorainkat és eszközeinket bármely tantárgyat oktató személy igényelheti, egyes magas élethűségű, nagy értékű eszközhöz instruktor segítségét igénybevéve. 

 

3D-s Laparoszkópia Szimulátor - CAE Healthcare (2 db)

Force-feedback rendszerrel működó LapVR laparoszkópia szimulátor. Alkalmas készségfejlesztő feladatok, alapvető laparoszkópos technikák, valamint komplett műtétek gyakorlására, szimulálására.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3D-s Ultrahang Szimulátor - CAE Healthcare-Vimedix (1 db)

Számítógép vezérelt mellkasi- és hasi UH vizsgálat gyakorlására alkalmas szimulátor. Az eszköz segítségével animált és valósnak tűnő szimulált UH kép, valamint ezek egyidőben történő megjelenítése képernyőmegosztással. Az eszköz több tucat kórkép szimulálására alkalmas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AED Külső Defibrillátor - Bexen Cardio-Reanibex 300 (2 db)

Külső automata defibrillátor szinkron, aszikron működéssel. Bifázisu defibrillátor hullámalak, maximális energia 360 kJ. Feltöltési idő 200 J-ra 6 másodperc alatt. Egyszerhasználatos kombinált EKG/defibrillátor/pacemaker elektródák felnőtt méretben, 1 pár. Sokk leadása akkumulátorról is lehetséges 200J energiával 270-szer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AED Oktató Defibrillátor - Heartsine, Samaritan PAD 350 (3 db)

A malignus, sokkolandó ritmuszavarok felismerésére és kezelésére képes AED készülék használatának szimulációjára szolgáló oktató készülék, mely valódi sokkot nem ad le. Távirányítóval szabályozható az aktuális szenárió. Többször használható, mellkasra tapasztható training elektródákkal.

 

AED Oktató Defibrillátor (Angol Nyelvű) - ZOLL Medical (1 db)

A malignus, sokkolandó ritmuszavarok felismerésére és kezelésére képes AED készülék használatának szimulációjára szolgáló oktató készülék, mely valódi sokkot nem ad le. Távirányítóval szabályozható az aktuális szenárió. Többször használható, mellkasra tapasztható training elektródákkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AED Oktató Defibrillátor (Magyar Nyelvű) - ZOLL Medical (1 db)

A malignus, sokkolandó ritmuszavarok felismerésére és kezelésére képes AED készülék használatának szimulációjára szolgáló oktató készülék, mely valódi sokkot nem ad le. Távirányítóval szabályozható az aktuális szenárió. Többször használható, mellkasra tapasztható training elektródákkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AED Oktató Defibrillátor (Német Nyelvű) - ZOLL Medical (1 db)

A malignus, sokkolandó ritmuszavarok felismerésére és kezelésére képes AED készülék használatának szimulációjára szolgáló oktató készülék, mely valódi sokkot nem ad le. Távirányítóval szabályozható az aktuális szenárió. Többször használható, mellkasra tapasztható training elektródákkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALS Tanbábu – Ambu (6 db)

Emeltszintű újraélesztés oktatására alkalmas modell. Mellkaskompresszió, szájból-szájba, valamint ballonos lélegeztetés gyakorlására alkalmas. Intubálható és defibrillálható. Számítógéphez csatlakoztatható, ezáltal generált EKG jel modellezhetõ, mely a defibrillátor-, vagy csatlakoztatott monitor kijelzőjén jelenik meg. Az újraélesztés hatékonysága elemezhető, így egyszerűbb szenárió alapú oktatásra is alkalmas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anatómiai 3D-s Szimulációs Tábla - Sectra AB/ Prestop (1 db)

Virtuális, érintőképernyős anatómiai tábla és radiológiai képmegjelenítő asztal.

Bővebb információ: https://sectra.com/medical/product/sectra-terminals/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artériapunkciós Kar - Nasco Healthcare (7 db)

A.radialis és a.cubiti punckiójának gyakorlására alkalmas modell. Pumpa segítségével pulzus szimulálható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedside UH Készülék Két Vizsgálófejjel - Mindray Bio-Medical (1 db)

Hordozható UH készülék ér- és lágyrész vizsgálatok, kardiológiai vizsgálatok elvégzésére.

Bővebb információ: https://healthcare-in-europe.com/en/radbook/ultrasound/162-mindray-medical-m7-premium.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beöntést És Beszáradt Széklet Eltávolítását Oktató Modell – Koken (1 db)

Lábak nélküli alsó testrész torzó, melyen a belekbe mű bélsár illeszthető, így a modellen széklet eltávolítása, glicerines beöntés, szimulált bélsár ujjal történő eltávolítása gyakorolható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betegágy Szimuláció (8 db)

Kórházi betegágyak állítható magassággal, dönthető támlával, párnával és takaróval.

 

Betegellenőrző Monitor - EDAN Im80 (4 db)

Egyidejűleg megjeleníthető valós idejű görbék csatornák száma 13.  Mért paraméterek: EKG, RESP, SPO2, NIBP, TEMP, IP.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BLS Tanbábu Ambu (15 db)

BLS tanbábu légútbiztosítás lehetőségével. Alapszintű újraélesztés gyakorolható rajta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BLS Tanbábu Légútbiztosítási Lehetőséggel, WIFI-s – Ambu (3 db)

Alapszintű újraélesztés oktatására alkalmas modell mellkaskompresszió-, szájból-szájba vagy szájból-orrba történő lélegeztetés- és eszközös légútbiztosítási gyakorlására. A mellkas ellenállása állítható. Számítógéphez csatlakoztatható, így az újraélesztés hatékonysága elemezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BLS Tanbábu, WIFI-s – Ambu (1 db)

Alapszintű újraélesztés oktatására alkalmas modell mellkaskompresszió- és szájból-szájba vagy szájból-orrba történő lélegeztetés gyakorlására. A mellkas ellenállása állítható. Számítógéphez csatlakoztatható, így az újraélesztés hatékonysága elemezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bronchoscopos Tréner – Koken (1 db)

Az arc alsó részét, szimulált gégét és a hörgőket ábrázoló gyakorló modell, melyen gyakorolható a bronhoszkóp bevezetése, illetve az endobronchiális ultrahangvezérelt transzbronchiális tűaspirációs eljárás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Centrális Véna Kanül Ápolását Oktató Modell - Laerdal Medical (2 db)

Félalakos modell, mellyel a centrális vénakanül ápolása gyakorolható.

 

Centrális Véna Kanül Behelyezését Oktató Modell - Laerdal Medical (2 db)

Félalakos modell, mellyel a centrális vénakanülálás gyakorolható, illetve juguláris externa és interna szúrása, subclavia és femoralis szúrása.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conicotomia Gyakorló Modell - Laerdal Medical (2 db)

Conicotomia gyakorlására alkalmas modell.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conicotomiás És Tracheostomiás Modell - Sakamoto Modell (2 db)

Az állat, a nyakat és a kulcscsonti részt ábrázoló felnőtt torzó modell. Gyakorolható a konvencionális tracheostomia, percután tracheostomia és a cricothyrois ligamentum metszés is. Nem csak az általánosan elfogadott metszési módszer kivitelezhető rajta, hanem a hosszanti, transzverzális kereszt alakú, az U-alakú és a fordított U-alakú metszések is gyakorolhatók. A modell szupinált és extendált nyaki pozícióban van kialakítva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csecsemő Ápolási Modell, 6-9 Hónapos, Lány – Koken (2 db)

Teljes alakos, 6-9 hónapos csecsemőnek megfelelő modell ápolási feladatok ellátására. Gyakorolható műveletek: helyes tartás, öltöztetés, etetés, büfiztetés, fürdetés, hajmosás, testtömeg- és testméret mérés, általános fizikális vizsgálatok, leszívás szájon keresztül az orrjáratokba, megfelelő testtartás vérvételhez és gerinc-és ágyéki szúráshoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csecsemő BLS Tanbábu Idegentest Szimulációval – Ambu (2 db)

Teljesalakos csecsemő modell, mely újraélesztés gyakorlására alkalmas. Mellkaskompresszió szájból-szájba történő lélegeztetés végezhető raja, a légúti ellenállás állítható. 4 végtagon tapintható pulzus egy pumpa segítségével szimulálható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csecsemő Intravénás Gyakorló Kar - Nasco Healthcare (4 db)

Csecsemő kar infúziós tartozékkal. A vena cephalica és a vena basilica a dorsalis ív a kézfejen hozzáférhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csomózási Tréner - Limbs & Things (10 db)

Alapvető sebészeti csomózás gyakorlására alkalmas tréner. A rátétek segítségével a mélyben vagy szűk térviszonyok közötti csomózás modellezhető. A gumikötél segítségével a feszülő képletek csomózása szimulálható. A mágneses talpú horgok segítségével az alapjától könnyen felszakítható csomók helyes kötése is gyakorolható.

 

Dermatoszkóp Szett - Delta 20T – LED (2 db)

Bőrre helyezhető mikroszkóp bőr elváltozásainak vizsgálatára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Digitális Dobhártya Vizsgálatot Oktató Modell - Kyoto Kagaku (2 db)

Az eszköz egy interaktív, fülvizsgálatot oktató szimulátor. Az eszköz visszajelzést biztosít a felhasználó számára - fájdalmasnak érzékelt beavatkozás esetén fény és hanghatás figyelhető meg. Az eszköz valódi otoszkóppal használható. A fülvizsgálat helyes kivitelezése, hallójárat és középfül kóros állapotának felismerése, fülzsír és idegen testek eltávolítása a hallójáratból gyakorolható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Digitális Ophtalmoszkóp - HEINE - MIni3000 (4 db)

Szem vizsgálatára alkalmas eszköz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EKG Készülék, 12 Elvezetéses - EDAN SE-1201 (1 db)

12 elvezetéses adatgyűjtés és analízis. Automata és manuális üzemmód.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emlővizsgálati Mellkas Modell – Koken (2 db)

Fej és kar nélküli női felsőtest torzó. Az emlő daganatos elváltozásainak felismerését tapintással oktató modell. A hónalji- és a nyaki részen nyirokcsomók tapinthatók. Patológiás elváltozások, mint a csomók (puha, kemény) és a bőr elváltozásai (bőr gödrök, parciális ödéma a bőrön, bőrpír és duzzanat) kitapinthatók. A torzón legalább az egyik mellbimbón elváltozás figyelhető meg, mint a mellbimbó elmozdulása, besüppedése, vagy ekcémás elváltozás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emlővizsgálati Modell – Koken (1 db)

Emlővizsgálati modell önvizsgálat és orvosi szűrővizsgálat gyakorlására. Az emlő daganatos elváltozásainak felismerését tapintással oktató modell. A hónalji- és a nyaki részen nyirokcsomók tapinthatók. Patológiás elváltozások, mint a csomók-  és a bőr elváltozásai kitapinthatók.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EndoVR Szimulátor - CAE Healthcare (1 db)

A szimulátorral az endoszkópos technikák és készségek biztonságos, virtuális környezetben gyakorolhatók. A felhasználók előre programozott feladatok és oktatási anyagok használatával (didaktikai tartalom, valós idejű szimulációs haptikus eszközhasználat, szimulációt követő elemzés) komplex gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek, megtanulhatják felismerni az anatómiai struktúrákat és jellegzetességeket, elsajátíthatják az intervenciós technikákat és a szövődménykezelést.

A szimulátor az alábbi modulokkal rendelkezik:

 • Gasztrointesztinalis modul
 • Bronchoscopia modul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érkatéterezési Szimulátor – Koken (1 db)

Fej és kar nélküli női felsőtest torzó. Az emlő daganatos elváltozásainak felismerését tapintással oktató modell. A hónalji- és a nyaki részen nyirokcsomók tapinthatók. Patológiás elváltozások, mint a csomók (puha, kemény) és a bőr elváltozásai (bőr gödrök, parciális ödéma a bőrön, bőrpír és duzzanat) kitapinthatók. A torzón legalább az egyik mellbimbón elváltozás figyelhető meg, mint a mellbimbó elmozdulása, besüppedése, vagy ekcémás elváltozás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felcsatolható Injekciós Tréner - Limbs & Things (20 db)

Felcsatolható vénaszúrást oktató tréner. Karra illetve kézfejre rögzíthető, így lehetővé téve a SP alapú vénaszúrást. 3 egyenes különböző lumenátmérőjű véna. Segítségével gyermekgyógyászati vénabiztosítás gyakorolható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felcsatolható Öregségi Szimulátor – Koken (1 db)

Empátiafejlesztő szimulátor. Szürke és zöld hályog, ízületi merevség, gibbus, valamint mozgási nehezítettség modellezhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fibero-Bronchoscop – Pentax (1 db)

Tüdőgyógyászatban a tüdő vizsgálatára használatos orvosi műszer. A felső és alsó légutak anatómiájának feltérképezésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fül-Orr-Gégészeti Szimulátor - Voxel Man ENT-250 (1 db)

2 db haptikus eszközt tartalmazó valósághű intervenciót szimuláló virtuális valóság alapú fül-orr-gégészeti szimulátor, force-feedback-kel kiegészítve. 3D megjelenítésére alkalmas, 3D szemüveggel kombinálható.

Sinus Szoftver Modul: Segíti a sinus és az anatómiai viszonyok hatékony megértését 3D-ben. Virtuális valóság alapú haptikus eszköz, mely magas valósághűséggel szimulálja az intervenciós eljárásokat.

Tempo Strater Plus Modul: Temporális csontsebészeti szimuláció, mely során gyakorolható a fúró és a szívó kezelése. Segíti a sebészeti eljárások elsajátítását és megértését. Fém és gyémánt fejek a szimulációban, pedálos vezérlés.

Vér Szimulációs Szoftver Modul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyermek Ápolási Modell - Laerdal Medical (1 db)

Egész alakos, 5 éves gyermeknek megfelelő modell. Gyermekápolási feladatok gyakorlásához használható eszköz: fürdetés imitálása, pozicionálás, szállítás, öltöztetés, pólyázás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyermek Intraosseális Infúzió Gyakorlására Szolgáló Láb - Nasco Healthcare (5 db)

A modell egy 6 hónapos csecsemő alsó testrészét jeleníti meg intraosszeális infúziós procedúrák gyakorlásához.  Mindkét lábon aspiráció is lehetséges.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyermek Intubációs Fej – Trucorp (2 db)

A modell egy 6 éves gyermek fejének felel meg, élethű belső és külső anatómiai kialakítással. Alapfokú légútbiztosítás gyakorolható a tréneren, valósághű visszajelzést ad a légútzbiztosítás elvégzése során. Ballonos és maszkos lélegeztetés, naso- és orotracheális intubáció, supraglottikus eszközök használata, direkt- és videolaringoszkóp használata és endotracheális tubus behelyezése gyakorolható. A modellen nyelv-ödéma szimulálható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyermek Lumbálpunkciós Modell - Nasco Healthcare (2 db)

10-12 hónapos csecsemőnek megfelelő, pozícionált oktatóbaba a lumbálpunkció gyakorlásához.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyermek Nasogastricus Szonda Levezetését Oktató Modell - Adam Rouilly (1 db)

Gyakorolható: nasogasztrikus tubus megfelelő behelyezése és biztosítása, a gyomor leszívásával ellenőrizhető a tubus megfelelő helyzete, a gyomor tartalom pH értékének megmérése, az enterális táplálás nasogasztrikus vagy gasztrosztómás csövön keresztül, valamint a folyadék alapú gyógyszerek beadása.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyermek Vénapunkciós Kar - Adam Rouilly (4 db)

Gyakorolható: nasogasztrikus tubus megfelelő behelyezése és biztosítása, a gyomor leszívásával ellenőrizhető a tubus megfelelő helyzete, a gyomor tartalom pH értékének megmérése, az enterális táplálás nasogasztrikus vagy gasztrosztómás csövön keresztül, valamint a folyadék alapú gyógyszerek beadása.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hasi Vizsgáló Modell, Normál - Limbs & Things (2 db)

Fej, karok, lábak nélküli felnőtt test torzó, mely anatómiailag pontos hasi- vagy gyomor-bélrendszeri vizsgálatok gyakorlására és oktatására alkalmas. Különböző méretű szervek cserélhetők.

 

Hasi Vizsgáló Modell, Pathológiás - Limbs & Things (2 db)

Fej, karok, lábak nélküli felnőtt test torzó, mely anatómiailag pontos hasi- vagy gyomor-bélrendszeri vizsgálatok gyakorlására és oktatására alkalmas. Különböző méretű szervek cserélhetők, különböző pathológiák észlelése gyakorolható.

 

Herevizsgálati Modell - Nasco Healthcare (4 db)

A modell élethű bőralatti anatómiai struktúrával rendelkezik, kóros elváltozások érzékelhetők.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Homloktükör (8 db)

Fül-orr-gégészeti vizsgálatok kivitelezésére használatos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interaktív Magas Hűségű Aneszteziológiai Szimulátor - CAE Healthcare (2 db)

Metiman magas hűségű páciens szimulátor. Számtalan funkcióval rendelkező, számítógép vezérelt, szkenárió alapú oktatásra alkalmas.

Bővebb információ: http://www.sim-one.ca/simproducts/metiman%C2%AE-adult-patient-simulator

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interaktív Magas Hűségű Traumatológiai Szimulátor - Simulaids, Nasco Healthcare (1 db)

Teljesalakos felnőtt szimulátor. Sürgősségi, ápolási feladatok elsajátíthatók a gyakorlás során.  Továbbfejlesztett légút, kitörhető fogak, mozgatható szemhéjak, vérnyomás mérhető, kétoldali mellkascsövezés végezhető, ajkak és körmök elszíneződése, PTX megoldásának gyakorlati lehetősége, kolinészteráz inhibítor mérgezés tübetei szimulálhatók, jugularis katéterezés, injekciózási lehetőség, orális, nazális intubáció, pericardiocentézis gyakorlása lehetséges, tüdőhang, spontán légzés szimulálható, húgyhólyag katéterezés (cserélhető genitáliák)

Bővebb információ: https://caehealthcare.com/patient-simulation/babysim/

 

Intramuszkuláris Injekciós Tréner - Nasco Healthcare (2 db)

Intramuszkuláris injekciózás gyakorlására alkalmas modell. Különböző konzisztenciájú anyagok segítségével szimulálták az izomszövet tömöttebb jellegét. Szükség esetén a modell felcsatolható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intravénás Gyakorló Kar - Laerdal Medical (7 db)

Anatómiailag pontos felnőtt vénaszúró kar, élethű bőrrel. Gyakorolható a könyökhajlati- és a kézháti vénák szúrása, infúzió- és intravénás injekció adása.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intubálást Oktató Modell - Laerdal Medical (9 db)

Felnőtt gyakorlófej állványon, többféle intubációs technika gyakorlására alkalmas modell. Endotracheális, nazotracheális intubáció készségének gyakorlására szolgál, Sellick-manőver végrehajtható. Szupraglottikus eszköz bevezetésének gyakorlására alkalmas, combitubus behelyezése retrográd-, valamint oral- és nasal fiberoszkópos intubáció gyakorolható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intubálást Oktató Nehéz Légutas Modell Bronchusfával - Laerdal Medical (3 db)

Felnőtt intubációs fej állványon, nehezített anatómiai viszonyokkal. Az eszköz élethű anatómiai tájékozódási pontokkal rendelkezik. Kialakításánál fogva egyedi tapasztalatszerzésre van lehetőség. A nehezített légúti funkciókat a megnagyobbodott, duzzadt nyelv, és a megnyúlt, bemetszett epiglottis adja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intubálást Oktató Nehéz Légutas Modell Bronchusfával, Conicotomia Lehetőséggel – Trucorp (3 db)

Intubálható felnőtt egész fej modell. A modell a légúttal, légcsővel, szimulált gyűrűporccal és gégeporccal rendelkezik. Helyettesíthető bőr a nyakon mely 20 bemetszést tesz lehetővé, ezáltal növelve az eszköz hatékonyságát. Opcionálisan szubkután zsírszövet helyezhető fel a modellra, ezáltal megnehezítve a tracheosztómia és a cricothyroidotomia eljárás végrahajtását.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kamerarendszer (1 db)

A tanórák képi- és hangrögzítése lehetővé teszi az utólagos közös értékelést. A rögzítés több látószögből lehetséges. A felvételeket az oktató által biztosított adathordozóra másoljuk át.

 

Katéterező Modell, Férfi – Koken (1 db)

Férfi katéterezésének gyakorlására alkalmas modell. A húgycső anatómiai görbületeit megfelelően szimulálja a modell.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katéterező Modell,Férfi – Koken / Limbs & Things / Laerdal Medical (3 db)

Katéterezés kivitelezése gyakorolható női genitálián.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katéterező Modell, Női - Limbs & Things / Laerdal Medical (3 db)

Katéterezés kivitelezése gyakorolható női genitálián.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klasszikus Pelvitrainer Beépített Videó Kamerával - Limbs & Things (8 db)

USB kamerával rendelkező mobil laparoszkópos technikák oktatására alkalmas szimulátor, kéziműszer-szettel, manuális készségeket fejlesztő trénerekkel és eszközökkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koraszülött Ápolási Modell, 24 Hetes – Koken (1 db)

Teljes alakos, 24 hetes koraszülöttnek megfelelő ápolási baba. Elvégezhető gyakorlatok: fizikális vizsgálat, elülső kutacs tapintása, fürdetés, leszívás, tubusos táplálás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laparoszkópia Szimulátor Kamerával (4 db)

Fedett laparoszkópos szimulátor, csatlakoztatható laptoppal és webkamerával.

 

Laparoszkópia Szimulátor Kamerával - 3DMed (1 db)

Saját kamerával és portokkal rendelkező laparoszkópia szimulátor.

 

Leopold-Műfogásokat És Magzati Szívhangot Oktató Modell – Koken (1 db)

A törzset mellekkel és terhes hassal megjelenítő, karok és lábak nélküli női modell. Élethű nagyságú, a négyféle Leopold műfogás oktatására és a magzati szívhang monitorozására alkalmas. Az anatómiailag élethű kismedence segíti a valós ágyéki symphysis kitapinthatóságát. A csípő kitapintható a méh méretének-, illetve a kismedence külső vizsgálatakor. A magzatburok megtölthető levegővel, sztetoszkóppal hallgatható a magzati szívhang, melynek hangerőssége és ritmusa szabadon állítható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lumbális Punkciót És Epidurális Érzéstelenítést Oktató Modell - Kyoto Kagaku (1 db)

Lumbális punkciót és epidurális érzéstelenítés szimulálásra alkalmas torzó. A liqournyomás mértéke az infúziós szerelék magasságának állításával változtatható. Átlátszó, valamint átlátszatlan (bőr színű) betét is alkalmazható. Többféle, cserélhető modellel a spondylosis különböző fokai szimulálhatók.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magas Hűségű Ápolási Modell, Férfi - Adam Rouilly (1 db)

Alap és haladó ápolási feladatok ellátására szolgáló baba. A modell dereka hajlékony, mely lehetővé teszi a test elforgatását, előre és hátra döntését. Gyakorolható műveletek: fektetés, nedves és száraz kötözés, mosdatás, katéterezés, intramuskuláris injekció, beöntés, orron keresztüli táplálás, tracheosztómia (kötözés, kezelés) sztóma irrigáció, sztóma ápolás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magas Hűségű Csecsemő Páciens Szimulátor - CAE Healtcare (1 db)

Teljes testalakos csecsemő páciens szimulátor. A szimulátor alkalmas: maszkos ballonos lélegeztetés gyakorlására, mellkas csövezésére, gégegörcs szimulálására, légút elzáródás szimulálására, szupraglottikus légútbiztosítás gyakorlására, endotracheális, nasotracheális, kombitubus, stylet gyakorlására. Spontán légzést tud szimulálni. Emellett hang (pl. sírás lejátszása), szem (automatikus pislogás), keringési rendszer (pl. EKG monitorozás, defibrillálható, alkalmas pacing alkalmazására, tapintható pulzus)  és egyéb szimulációkra (pl. intravénás hozzáférés, hólyagkatéterezhető, szabályozható vizelet folyási sebesség, intraosseális hozzáférés gyakorolható) alkalmas.

Bővebb információ: https://caehealthcare.com/patient-simulation/babysim/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magas Hűségű Gyermek Páciens Szimulátor - CAE Healthcare (1 db)

Teljesalakos, 6 éves gyermeknek megfelelő szimulátor. Alkalmas: maszkos-ballonos lélegeztetés gyakorlására, orális-, nazális- és endotracheális intubáció gyakorlására, supraglottikus légútbiztosítás gyakorlására, laryngospazmus szimulálására, tracheosztóma és cricotómia gyakorlására. Emellett hang (pl. sírás lejátszása), szem (automatikus pislogás), keringési rendszer (pl. EKG monitorozás, defibrillálható, alkalmas pacing alkalmazására, tapintható pulzus) és egyéb szimulációkra (pl. intravénás hozzáférés, hólyagkatéterezhető, szabályozható vizelet folyási sebesség, intraosseális hozzáférés gyakorolható) alkalmas.

Bővebb információ: https://caehealthcare.com/patient-simulation/pediasim/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magas Hűségű Szülészeti Szimulátor - CAE Healthcare (1 db)

Teljes alakos női modell. Validált beépített anyai-magzati fiziológiával rendelkezik, melynek segítségével direkt élettani feedbacket kapunk a szülésvezetésről. Élethű szülőcstaornája és gátja segíti a pontos magzati megszületést és forgást. Klönböző szkenáriók programozhatóak.

Bővebb információ: https://caehealthcare.com/patient-simulation/lucina/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manuális Vérnyomásmérő – GIMA (4 db)

Manuális vérnyomásmérő digitális kijelzővel.

 

Mellkas Trauma Tréner – Koken (3 db)

Praktikus oktatási modell, élethű légutat, gyűrűporcot és pajzsporcot tartalmaz. Műtétek alatti légútbiztosítás, illetve balesetben megsérült mellkasi traumás páciens ellátása gyakorolható: sebészi-és tűcricothyroidotomia, mindkét oldalon kivitelezhető a becsövezés, pneumothorax, valamint subcutan emphysema hozható létre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Műveleti Egészségügyi Ellátási Szimulátor - CAE Healthcare (1 db)

Tactical Combat Casualty Care (TCCC) gyakorlatokhoz, scenáriókhoz használható, felhasználó által viselhető, a nyaki-, hasi-, mellkasi területeken, illetve a kéz és a láb proximális részén fedi a felhasználó testét, lehetővé téve az "élő szereplős" szimulációkat.

Bővebb információ: https://caehealthcare.com/surgical-simulation/surgical-cut-suits/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Műveleti Környezetben Alkalmazható Defibrillátor és Betegfigyelő Monitor - Physio-Control Lifepak15 (1 db)

Műveleti környezetben alkalmazható AED defibrillátorral egybeépített betegfigyelő monitor, mely transzthorachalis pacemakerelésre és invazív vérnyomásmérésre is alkalmas. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nasogastricus És Nasojejunális Táplálási Oktató Modell - Adam Rouilly (1 db)

A modell alkalmas nasojejunális és nasogasztrikus táplálás oktatásásra, gyakorlására, szondák helyes méretének megválasztására, levezetésére, biztosítására, a szonda helytelen levezetésére  a jobb vagy bal tüdőbe, pH mérés oktatására, gyomor aspirátumból, illetve a nazogastrikus, nasojejunális és gastrostomiás táplálás oktatására, folyékony halmazállapotú gyógyszerek beadásának szimulálására.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Női Medencevizsgáló Modell - Limbs & Things (3 db)

Nőgyógyászati vizsgálat gyakorlására alkalmas modell. A betétek cserélésével különböző kórképek szimulálhatóak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orrvérzés Elállítását Oktató Modell - Adam Rouilly (2 db)

Az orrvérzés elállítására szolgáló kemény műanyag fej. Elvégezhető feladatok: kauterizálás, temponálás.

 

Otoszkóp – Heine-Beta 400 (5 db)

Fülcsatorna homogén megvilágítására alkalmas eszköz.

 

Otoszkóp Tréner - Adam Rouilly (2 db)

Az állítható betét segítségével 12 különböző külső hallójárat és dobhártya kép szimulálható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Otoszkóp Tréner Idegentest Eltávolítására Alkalmas - Adam Rouilly (2 db)

Az állítható betét segítségével 12 különböző külső hallójárat és dobhártya kép szimulálható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pneumothorax Tréner (1 db)

Légmell diagnosztizálásának és ellátásának gyakorlására alkalmas modell. A bordák anatómiai pontossággal tapinthatóak, a torzóban elhelyezett felfújható zsák segítségével a szimulálható a mellkascsövezés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reanimációs Kocsi (5 db)

Újraélesztéshez szükséges eszközöket tartalmazza, azok gyors helyszínre szállítását teszi lehetővé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rectalis Digitalis Vizsgálatot Oktató Modell - Limbs & Things (6 db)

Az eszköz egy élethűen kialakított, felnőtt gluteális régiót modellező alsótesti torzó, anatómiailag pontosan modellezett farpofákkal, anusszal és rektummal rendelkezik. Az eszközzel oktatható a rektális digitális vizsgálat helyes kivitelezése, előkészítése, a prosztata ujjal történő vizsgálata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sebészeti Gyakorló Párna Kerettel - Limbs & Things (94 db)

A termék egy 3 rétegű bőrvarró párna, mely különböző bemetszések bemutatására és gyakorlására, valamint különböző sebvarrási technikák gyakorlására alkalmas. Végezhetők csomós, tovafutó és intracutan varratok is, tűzéssel történő sebzárás is gyakorolható. A termék az emberi bőrhöz hasonló ellenállással és vágáshoz szükséges erővel rendelkezik. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sebimitációs Készlet - Laerdal Medical (1 db)

Különböző sérülések ellátása gyakorolható a készlet segítségével.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sürgősségi Táska – GIMA (1 db)

Újraélesztéshez szükséges eszközöket tartalmazó táska.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szemfenék Vizsgáló Tréner - Adam Rouilly (2 db)

Fél fejet ábrázoló modell nyakkal. Opthalmoszkóppal vagy eszköz nélküli szemvizsgálat gyakorlására szolgáló modell, melynél minden szemhez egyedi digitális vezérlés tartozik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szülészeti Tréner - Limbs & Things (1 db)

Manuális szülészeti gyakorló modell szülés levezetés gyakorlására. A magzatot az instruktor mozgatja, így elvileg bármilyen szituáció modellezhető. Gátmetszés gyakorlására nem alkalmas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interaktív Magas Hűségű Traunatológiai Szimulátor (Caesar) - CAE Healthcare (1 db)

Magas élethűségű, sebesülések ellátására szolgáló szimulátor. Élettanilag realisztikus fiziológiai reakciókkal reagál a beavatkozásokra, vezeték nélkül kommunikál az oktatói munkaállomással, ezáltal valósághű tanulási tapasztalatot nyújt a gyakorlók számára. Az oktatói munkaállomás esetfejlesztési eszközöket és programozható betegfiziológiai profilokat tartalmaz, amelyekkel az oktató valósághű képzési környezetet hozhat létre. A képzések egy-vagy több sérüléssel tervezhetők, az alábbi orvosi beavatkozások gyakorolhatók:

 • Cricothyrotomia
 • Kétoldalú pneumothorax, tűvel végzett mellkasi dekompresszió
 • Vérzésellátás
 • Érszorító felhelyezése
 • Sternalis intraosszeális infúzió bekötése
 • Perifériás intravénák punkciója
 • Légútbiztosítási beavatkozások

 

Használható továbbá:

 • Vízalapú szennyeződésmentesítési műveletek,
 • Taktikai betegmozgatás,
 • Mentési műveletek végrehajtására.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újszülött Ápolási Modell, Lány – Koken (3 db)

Újszülött lány modell. Ápolási feladatok ellátására szolgál. A baba szájának kialakítása miatt emlőből való táplálásra alkalmas. Tapintható: kulcscsont és sternum, kutacsok, koponyavarratok, gerinc, fülkagylója rugalmas, köldökcsonkja eltávolítható. Gyakorolható műveletek: szoptatás, fürdetés, fizikai vizsgálat, pelenkázási technikák, rektális hőmérés, bél irrigáció, köldökcsonk ellátása, orr,- szájüreg leszívás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újszülött Emeltszintű Újraélesztési Modell, Fiú – Koken (3 db)

Újralesztés gyakorlására szolgáló, teljes alakos újszülött baba. A köldökcsonk pulzálása előidézhető és mérhető a babához tartozó cső és pumpa segítségével. Intubációs tubus- és larygeális maszk használata, egyoldali intubáció, száj- és orr leszívás, mellkaskompresszió, köldökvéna katéterezés gyakorlására van lehetőség.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultrahangozható Pajzsmirigy Modell - CAE Healtcare (2 db)

Pajzsmirigyet tartalmazó testrész darabot megjelenítő modell. A szimulátor alkalmas ultrahang vezérelt biopszia gyakorlására. Anatómiai pontosággal tartalmazza a pajzsmirigy jobb és bal lebenyét, az isthmus thyreoideát, egy multinoduláris golyvát, különböző képleteket, a tracheát, az oesophagust, az artéria karotiszokat s a v. juguláris internát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Váladék Leszívását Oktató Modell – Koken (1 db)

Gégével és légcsövekkel, valamint eltávolítható arcrésszel rendelkező egészfej torzó. Modellen gyakorolható a leszívó katéterek behelyezése, valamint a leszívás folyamata az orron,-szájüregen,-és a tracheostomán keresztül.

 

Video Bronchoszkóp - Ambu AScope 3 (1 db)

A nehéz légút biztosítására, légúti váladék leszívásának elvégzésére szolgáló flexibilis légúti video endoszkóp. Érintőképernyős monitor. Lehetőség fénykép és video készítésére. 8,5”-os színes kijelző.

 

Video Laringoszkóp - King Vision (3 db)

A rendszer lapocokból és a nyélen található monitorból áll. A lapocok egyenként csomagolt, cserélhető tubusvezetővel ellátott, vagy vezető nélküli lapocok.

 

Video-Otoszkóp - Apple Biomedical (2 db)

Hallójáratok vizsgálatára alkalmas eszköz.